Операція «МАК»

Одним з видів злочинів проти здоров'я населення, є злочини, з незаконного обігу наркотичних засобів і сильнодіючих отруйних речовин та прекурсорів. З метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичної сировини та її транспортування в період з 23 по 29 травня 2016 року на території Олександрійського району проводиться оперативно - профілактична операція «МАК-2016».
Як тільки на весні пригріває сонечко, деякі громадяни починають висаджувати на своїх присадибних ділянках гарні рослини (снодійний мак), з яких потім виготовляють сильнодіючі наркотичні отруйні речовини. Для когось вони потрібні, щоб пекти пиріжки, а іншим - для отримання «легкої наживи». Тому, враховуючи наслідки, які можуть бути завдані життю та здоров’ю людини, законодавством України (кримінальним та адміністративним) вирощувати у себе на присадибній ділянці чи на власному полі снодійного маку чи конопель, категорично заборонено. Працівники Олександрійського районного відділення  поліції постійно ведуть боротьбу із особами, які вирощують наркотичні рослини та намагаються їх збувати.

Під час операції проводяться обстеження присадибних ділянок на предмет незаконних посівів маку чи конопель, а винуватці  притягуватимуться до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Шановні мешканці району! Власники чи користувачі земельних ділянок! Якщо у Вас на ділянці з'явились снодійний мак або конопля, то негайно вирвіть, спаліть та знищіть їх, не чекаючи на працівників поліції, що тягне за собою відповідальність. А у разі виявлення таких фактів, телефонуйте за номерами до Олександрійського РВП: 0668811621, (05235)7-24-83, або за номером 102.