Олександрійщину остаточно декомунізували


Відповідно до розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка «Про виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки" у ряді населених пунктів області були змінені назви вулиць, провулків, скверів, парків.

Як виявилось, в Олександрійському районі не всі сільські ради самотужки впорались з декомунізацією населених пунктів, а відтак у відповідності до закону зміни прокомуністичних назв мав здійснити голова обласної адміністрації, що в підсумку Сергій Кузьменко і зробив своїм розпорядження від 19 травня 2016 року.

Відтак в селі Ясинуватка Бандурівської сільської ради замість вулиця Терешкової з'явиться  Степова, у Войнівці вулиця Колгоспна стане Ювілейною, така доля спіткала і вулицю Радгоспну в Шарівці, відтепер вона Новопразька. У Попельнастому ж вулиця Жовтнева змінить назву на честь відомої української поетеси Лесі Українки.

Відтепер можна сказати, що декомунізація на Олександрійщині успішно відбулась та підходить до свого завершення. Можливо, звичайно, що в населеному пункті району  і знайдеться вулиця, яка підлягає перейменуванню, але це питання на своїй сесії може вирішити сільська або селищна рада