Олександрійщина відсвяткувала День Європи

На районний фестиваль, присвячений Дню Європи, до районного будинку культури з’їхалися вихованці зі всіх шкіл району, щоб представити свої творчі доробки та виступи на тему історії, культури та побуту країн, що входять до складу Європейського Союзу.
Саме ж дійство розпочалось на внутрішньому дворі будинку культури, де перед присутніми виступили голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко та заступник голови районної державної адміністрації Олександр Безкровний. Почесні гості розповіли про історію відзначення Дня Європи на Олександрійщині та привітали зі  святом всіх присутніх. Одразу після  цього всі  присутні долучились до хореографічного номера - танцювали всі, починаючи від найменших учасників свята і закінчуючи головою районної ради. На завершення кожна «країна-школа» презентувала буклет з описом всіх пам’яток рідного населеного пункту на мові країни, яку представляли на конкурсі.

У подальшому дійство перемістилось до залу будинку культури, де діти вже на сцені представляли концертну програму та художні номери. Більш як 20 колективів демонстрували побут та історію, культурне надбання та архітектуру і все це перемежовувалося екскурсами до минулого країн, запальними виступами та веселими жартами кожного з гуртів виступаючих. 

Присутні мали змогу  побачити  і древніх греків в туніках, запальних танцівниць з Іспанії, фінські національні танці, лунали і пісні, а загалом чого тут тільки не було! Насамкінець «італійці» з Олександрійщини занесли піцу чималих розмірів, якою частували всіх присутніх на святі, а останніх було вдосталь, і вони активно підтримували виступаючих оплесками, підспівували та піднімали догори прапор України та Європейського Союзу.  У концертній залі і яблуку не було де впасти. 

Організатори з відділу освіти Олександрійської РДА спільно з районним центром  дитячої та юнацької творчості доклали всіх зусиль до організаційного моменту аби концерт відбувся на найвищому рівні і, без перебільшення, можна сказати, що їм це вдалося. Про це свідчили сяючі дитячі посмішки та захоплені погляди. Ніхто не залишився байдужим - ані ні діти, ані дорослі!