На Олександрійщині відзначили День Перемоги

У понеділок, 9 травня, вся Україна відзначала День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В Олександрійському районі у всіх селах та селищах відбулися святкові заходи, присвячені  71-ї річниці Перемоги.
У найбільшому населеному пункті Олександрійщини, селищі Нова Прага, заходи розпочались з урочистого параду, в якому взяли участь всі від малого до великого – всі вони прийшли віддати шану тим, хто захистив нашу землю від нацистської окупації. Попереду колони, крім представників селищної влади та ветеранів, вишикувались демобілізовані учасники антитерористичної операції, немовби проводячи паралелі поміж тією страшною війною та сучасністю – боротьбою за територіальну цілісність нашої Батьківщини.
 О 10 годині ранку сформована колона під музичний акомпанемент вирушила центральною вулицею селища до скверу Перемоги, саме там знаходиться пам’ятник та могили бійців, загиблих під час Другої світової війни.

У сквері на урочистостях виступила селищний голова Ольга Горбенко, яка закликала пам’ятати та шанувати подвиг і самопожертву наших бійців в тій страшній війні. Лунали військові марші, школярі читали тематичні вірші, говорили ветерани – все про Другу світову війну, про бойові будні, втрати та здобутки, про омріяну всіма Перемогу, одну на всіх.

Опісля ж  завершення офіційної частини заходу відбувся урочистий концерт місцевих аматорських колективів художньої самодіяльності та вихованців місцевої музичної школи, а також частування всіх охочих солдатською кашею. Атмосфера єднання громади та порозуміння поколінь панувала в цей день у Новій Празі.