В Олександрійському районі стартували обласні змагання зі спортивних походів

У понеділок, 25 квітня, відбулося відкриття сьомих відкритих обласних змагань зі спортивних походів серед школярів та гуртківців позашкільних закладів Кіровоградської області, які проходитимуть на території Олександрійського району та міста Олександрія до 30 квітня.

Перед присутніми виступив перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль та побажав хороших вражень та наснаги спортсменам. Голова районної ради Ольга Коріненко, в свою чергу, подякувала командам за участь і запропонувала ознайомитись з історією та культурою Олександрійського району. До речі, організатори заходу - Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та учнівських екскурсій, який відповідає за проведення та суддівство змагань - відзначили значну підтримку у проведенні Олександрійської районної державної адміністрації, районної ради та районного відділу освіти.

Мета заходу - стимулювання розвитку масового туризму і краєзнавства серед учнівської та студентської молоді, розширення і поглиблення знань учасників подорожей з історії, культури, природи Кіровоградщини і зокрема Олександрійського району. Змагатися між собою будуть команди майже з кожного району області, Олександрійщину ж представляє команда районного центру дитячої та юнацької творчості «Інгулець».

Кожна з команд подолає маршрут, який розпочнеться з Олександрії і проляже через околиці сіл Звенигородка, Головківка, Димитрове, Веселе, Войнівку, Бандурівку, Оліївку та завершиться 30 квітня в Протопопівці. Під час проходження маршруту команди пройдуть технічні етапи спуску вертикальними перилами, траверс скельної ділянки, стрільбу, медицину, спортивне орієнтування, навісну переправу через яр з транспортуванням потерпілого, круто похилу переправу, спортивний спуск, переправу через яр по колоді.