На Олександрійщині ліквідовано чуму свиней

У середу, 30 березня, на території села Войнівка, де вперше на Кіровоградщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней, проводились заходи з остаточної ліквідації свинопоголів’я. 

Безкровний забій свиней, вирощених в домогосподарствах, здійснювався через ін’єкції. Потім свинячі тушки вивезли та спалили.

Цього ж дня  на території села, біля приміщення сільської ради, провели зібрання місцевих жителів щодо загальних питань та, зокрема, з приводу африканської чуми свиней. 

Перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль розповів присутнім, що наразі ситуація в районі контрольована, вірус локалізовано, вжито низку протиепізоотичних заходів, що у підсумку принесли свій позитивний результат.

Наразі на території села діятиме карантин протягом 40 днів.  Увесь цей час на в’їзді до населеного пункту працюватимуть пости, на яких чергують правоохоронці та ветлікарі. Вирощувати ж свинопоголів’я у Войнівці заборонено на річний термін. Вся ж територія в радіусі кілька десятків кілометрів від села буде знаходитись в зоні нагляду, де ветеринари ще більш ретельно повинні реагувати на будь-які захворювання.