Поліція вилучила набої у двох мешканців Олександрійщини

У четвер, 21 квітня, під час відпрацювання селища Приютівка до співробітників  Олександрійського відділення поліції звернувся місцевий житель та повідомив, що напередодні до нього підійшов місцевий житель з пропозицією придбати патрони до автомата. 

Працівниками  районного відділення поліції під час проведення обшуку домоволодіння так званого продавця було виявлено та вилучено в одній з кімнат  14 набоїв калібру 7,62 мм, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.  - За словами затриманого, дані патрони він знайшов на смітнику, - повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов.

Відтак, 50-річному раніше не судимому жителю Олександрійського району  за зберігання набоїв загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7  років.


Схожа ситуація сталася в Новій Празі Олександрійського району, де в ході відпрацювання поліція виявила сім предметів, ззовні схожих на патрони, в куртці місцевого жителя. Факт зберігання встановлений під час складання адміністративного протоколу за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях. Набої вилучені правоохоронцями та направлені в область на експертизу.


- За незаконне зберігання боєприпасів громадянину загрожує таке ж покарання - від 3 до 7 років, - зазначає Віталій Кравцов.