Школярі з Олександрійщини взяли участь в навчально-польових зборах

Минулого тижня відбувся завершальний етап заходів з військово-патріотичного виховання молоді, зокрема 21-22 квітня проводилися навчально-польові збори учнів старших класів, в яких взяли участь вихованці всіх шкіл Олександрійського району.
Усі заходи попередньо розроблені сектором мобілізаційної та правоохоронної роботи апарату РДА спільно з виховними підрозділами військових частин А-1405 Збройних сил України та 2269 Національної гвардії України, у гарнізонах яких і відбувалися навчання для молоді. 
Нагадаємо, що перший етап заходів з військово-патріотичного виховання проходив з 8 по 14 вересня 2015 року на базі Олександрійського аграрного ліцею,  на які були залучені учні шкіл та ліцею, наступний же етап відбувся вже в грудні-лютому і був приурочений черговій річниці звільнення Олександрійщини від фашистських загарбників.

Останній етап за навчальною програмою, орієнтованою на учнів 10 – 11 класів, розпочався з четверга, 21 квітня, у військовій частині А 1405, яка дислокується в Аджамці, де традиційно кілька разів на рік проводяться збори. Тут для школярів провели заняття з матеріальної частини зброї, продемонстрували зразки стрілецької зброї – автомати, кулемети, гвинтівки, гранатомети, а також старшокласники мали змогу ознайомитись з військовою технікою – автомобілями та бронетранспортерами. Також відпрацювали та пройшли ознайомчий курс із захисту від зброї масового ураження, бактеріологічної та хімічної зброї та  стрільби із автомату Калашникова.

За ходом занять спостерігали голова Олександрійської РДА Богдан Куруп, голова Олександрійської райради Ольга Коріненко та інші посадовці райдержадміністрації, які передали в подарунок для військовиків  частини А 1405 проектор та будівельні матеріали на ремонт службових приміщень і казарм. Наступного дня, 22 квітня, для учнів шкіл Олександрійщини на території аеродрому частини 2269 Національної гвардії України відбулася друга частина навчань, де старшокласники ознайомились з діяльністю частини та побутом військовиків, відвідали музей частини, мали змогу оглянути вертоліт МІ-6, та вивчити тактико-технічні дані зброї.
У підсумку всі учасники зборів залишились задоволеними та отримали безцінний досвід та знання.

Зазначимо, що обидві частини, де проходили військово-польові збори, є підшефними Олександрійської районної державної адміністрації.