На Олександрійщині розіграли Кубок «Сільського вісника»

Протягом двох тижнів на Олександрійщині тривав футбольний турнір  на кубок газети «Сільський вісник». Учасниками змагань були 12 команд, які представляли як Олександрійський район, так і місто.   За словами голови райради ТОВ «КОЛОС» Юрія Котова, який займався організацією турніру,  така достатньо висока активність   спортсменів - аматорів є традиційною і свідчить передусім про  виконавську  майстерність місцевих футболістів. Самі ж гравці говорять про престижність  і доступність  подібних змагань на Олександрійщині. У даному випадку, усі матчі,  за виключенням фінальної гри,  відбувалися на території команд, які під час жеребкування були обрані приймаючою стороною, а сам турнір проходив за  олімпійською системою, яка передбачає матчі на вибування.

Отже, після кількох товариських зустрічей учасників турніру, у неділю, 10 квітня,   відбувся фінальний матч  кубку  на приз  газети «Сільський вісник». Його сторонами стали   команда «Гвардієць», яка представляє місцеву частину національної гвардії України та команда «Степ», гравці якої в більшості своїй представляють Олександрійський район. Зустріч фіналістів проходила в  Олександрії, на футбольному газоні зі штучним покриттям, що межує зі стадіоном «Ніка».
Гра обіцяла бути цікавою, але вже  до кінця першого тайму  степівчани   звели інтригу нанівець, адже повністю домінували на полі, та й рахунок 4:0 залишав досить примарні надії на перемогу гвардійців. Останні ж робили  нерішучі  спроби  хоча б розмочити ворота гравців «Степу», але навіть до кінця гри не змогли забити жодного м’яча у сітку воріт команди суперників. Під час другого тайму матчу в грі не змінилось нічого окрім рахунку забитих м’ячів, які гравці команди «Степ» відправляли до воріт гвардійців, та заміни, що  відбулися в грі протягом другого тайму.  Фінальний свисток головного арбітра  ознаменував перемогу команди «Степ» над «Гвардійцем» з рахунком 9:0.
Переможців та фіналістів турніру привітала редактор Олександрійської газети «Сільський вісник» Ірина Балашова, подякувавши їм за наполегливість, спортивний азарт і  жагу до перемоги. У нагороду за боротьбу вона вручила гравцям «Степу» перехідний кубок.  Спілкуючись з учасниками фінальної гри,  редактор розповіла про історію турніру, наголосивши,  що     за підтримки районної влади та сільгоспвиробників   проходить він уже протягом двадцяти років.  Користуючись нагодою, вона також подякувала Юрію Котову, голові райради ТОВ «Колос», який упродовж останніх років займається організацією районних змагань, за те, що проходять вони на високому організаційному рівні.

Під час нагородження на спортсменів чекав ще один приємний момент. Крім кубку, команди, які вибороли перше, друге та третє місця отримали  дипломи  та  цінні призи  від спонсора змагань ТОВ «УкрАгроКом».