В Олександрійській районній лікарні запровадили новий сервіс

В акушерсько-гінекологічному відділенні Олександрійської центральної районної лікарні запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу свідоцтва про народження дитини.

- Працівники відділу державної реєстрації актів цивільного стану по району майже щоденно, крім неділі та понеділка, з 8.30 до 9.30 години ранку здійснюють виїзний прийом громадян в районній лікарні,  – розповідає Валентина Тригуб, начальник міськрайонного управління юстиції.

Подавши документи, а до їх переліку, крім заяви, яка може бути подана як в усній, так і в письмовій формі, треба подати медичне свідоцтво про народження, паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків, документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини. На наступний же день, після отримання всіх документів, батьки можуть отримати свідоцтво про народження дитини.



Нагадаємо, що  заяву про державну реєстрацію народження можна подати протягом місяця з дня народження дитини безпосередньо до відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту та по району Олександрійського міськрайонного управління юстиції у Кіровоградській області або до виконавчих комітетів сільських та селищних рад за місцем проживання батьків або одного з них.