Виставка «Загублені та знайдені скарби»

Ініціативна група олександрійців, краєзнавець Валерій Жванко та директор «Радіо великих доріг» Любов Мороз, оголошує про початок підготовки до виставки, присвяченої ювілейному Дню міста.

Планується надати для огляду унікальні та рідкісні експонати з приватних колекцій жителів міста та Олександрійського району.
Ця громадська акція  має за мету популяризацію знань з історії рідного краю та пробудження інтересу до культури народів, які в різні часи жили на цій землі, сприймаючи її, як свою Батьківщину.

З чого починається місто? З поселення вільних людей, чи з указу імператриці? З якоїсь кількості людей і будинків, чи з певного економічного, культурного і адміністративного потенціалу? На користь місцевим жителям, чи на користь центральної влади - поселенню змінюють статус? Усі ці питання дискутуються в середовищі дослідників вже сотні років.


Якщо Ви доросла людина, Ви теж маєте виробити своє ставлення до цих проблем. Бо саме Ви – головний персонаж історії, що творилася і твориться кожного дня. Можливо, анонсована виставка допоможе вам у цьому.


Про місце проведення і дату відкриття буде повідомлено додатково.