На Олександрійщині відзначили День народження Шевченка

Цієї середи, 9 березня, вся країна відзначала 202-у річницю від народження видатного поета, художника та письменника Тараса Григоровича Шевченка. Кожне місто, кожен регіон держави по - своєму згадував про славетного сина українського народу: покладали квіти до пам’ятників, проводили артвечори, виконували покладені на музику твори.

Не залишились осторонь і на Олександрійщині, де  в центральній районній бібліотеці ім. Чижевського провели захід, приурочений до Дня народження Кобзаря – «Шевченківські читання».

Зібралось загалом не менше,  ніж тридцять осіб, як говорить сама назва події, декламувати та читати вірші.  А завдяки  старанням працівників бібліотеки, захід набув форми невеличкого, підкріпленого відеорядом, екскурсу в історію життя видатного поета.


Через значну кількість бажаючих продекламувати вірші великого поета  читання розтягнулись в часі  більше,  ніж на годину, але запал юних читців не зникав до самого закінчення заходу. Насамкінець учасники заходу   створили відео в рамках флешмобу #ShevchenkoPoetryChallenge, під час якого   записали на відео виконання вірша Шевченка та передали естафету до інших населених пунктів.


Завітали на захід до бібліотеки гості з молодіжного парламенту Олександрії, громадські активісти, члени громадської організації «Сокіл» та всі небайдужі до творчості поета, у переважній  більшості -  молодь.