За крадіжку телефона мешканець Олександрійщини може потрапити за грати на 3 роки

21 березня під час відпрацювання населеного пункту інспектором поліції, до правоохоронця з заявою звернулась 48-річна мешканка одного з сіл району, яка повідомила, що невідома особа викрала з території її домоволодіння мобільний телефон.

Під час виїзду на місце події слідчо-оперативна група встановила, що потерпіла перебувала в гостях у знайомої, через деякий час повернулась до власного домоволодіння, а ввечері виявила, що в неї відсутній її мобільний телефон. Пізніше жінка пригадала, що залишила свій мобільний телефон у своєї подруги.
Під час слідчих дій правоохоронці встановили, що в той же час до будинку знайомої приходив 20-річний місцевий мешканець купувати молочні продукти, та, виходячи з будинку, побачив мобільний телефон і поцупив його. Для хлопця це була звична річ, адже до цього вже був судимий за аналогічні злочини. На даний час телефон вилучений та повернутий власниці. А горе-крадію доведеться нести відповідальність.



Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, до 3 років позбавлення волі.



Крадіжку телефону здійснив не працюючий, раніше судимий за аналогічні злочини 20-річний місцевий житель району - розповів начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. На даний час телефон вилучений та повернутий власниці. За даним фактом розпочато кримінальне провадження крадіжка Кримінального кодексу , а максимальне покарання, передбачене санкцією статті до 3 років позбавлення волі.