Нові реалії Олександрійської міської ради

Сьогодні, 26 лютого, відбулась восьма сесія міської ради. На відміну від всіх попередніх фурору серед відвідувачів вона не викликала та станом на 9 годину ранку, час початку засідання, зал був напівпорожній. Якщо ж поглянути на питання, що виносились на розгляд депутатів, то вони дублювали питання сьомої сесії міської ради.  

Депутати ж на собі тестували нову систему голосування, введену відповідно зі змінами в законодавстві. Кожному з них доводилось вставати і озвучувати свою позицію – «ЗА», «ПРОТИ», «УТРИМАВСЯ».

Одразу після відкриття сесії слово взяв депутат міської ради від «БПП» Солідарність» Андрій Коломійцев, який озвучив позицію своєї політичної сили. Головними вимогами є: винести на голосування проект регламенту та склад виконавчого комітету міської ради. Допоки це не буде зроблено, депутати не братимуть участь у сесіях. Після цього депутати від «Солідарності» покинули сесійну залу.

Наступним взяв слово представник Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Гриценко, який зазначив, що сесії міської ради не несуть конструктиву та заявив про підтримку позиції своїх колег, які покинули сесійну залу. Далі по черзі представники партій демократичної коаліції залишали сесійну залу – спочатку «Батьківщина», потім «Самопоміч». Депутату від партії «УКРОП» Сергію Мельнику довелось навіть вимагати слова, щоб озвучити заяву політичної сили. У результаті, після заслуховування заяв депутатів, у залі залишилися лише представники «Опозиційного блоку» та «Сили людей», всі інші представники депутатського корпусу вийшли із сесійної зали.

І, справді, ситуація, що складалась на останніх сесіях міської ради, була не нормальною. Міський голова не цурався робити закиди на адресу виступаючих депутатів або ж навіть в’їдливо коментував їхні виступи. Тому очевидною є і реакція депутатського корпусу, адже працювати в такій обстановці практично нереально. 


Чи пристане на вимоги більшості депутатів керманич міста - питання відкрите, але зрозумілим є те, що допоки не буде досягнуто консенсусу та Степан Цапюк не виконає вимоги депутатів, останні участі в сесіях брати не будуть. 
Олександр Давидов