Як просувається будівництво заводу з виготовлення сонячних батарей на Олександрійщині?

Восени 2015 року в олександрійських ЗМІ публікувалась інформація про те, що в Олександрії здійснили мало не енергетичний прорив та скоро в місті побудують завод з виробництва елементів для органічних електростанцій – сонячних батарей нового зразка.

Про цей проект розповідав його засновник та ідеолог Сергій Камінський, який зазначив, що задля цього навіть було створено підприємство «Чисті енергетичні технології» та до жовтня  планується випустити перші сонячні батареї. Сьогодні вже лютий 2016 року і ми вирішили поцікавитися, як зараз просувається робота над проектом дізнатись важко. За допомогою соціальної мережі Фейсбук ми звернулися до Сергія Камінського, який на сайті компанії значиться керівником проектів, але, на жаль, він не надав конкретної відповіді щодо діяльності підприємства. 

«Пропоную трохи почекати і в березні ми вже отримаємо перші панелі, тоді запросимо вас на презентацію і більш детально зможемо все розповісти»,  - відповів Сергій Анатолійович.

Разом з тим на своїй сторінці в цій же соціальній мережі Камінський у повідомленні за 14 січня описує плани на майбутнє та об’єми виконаної роботи:
- Стосовно перебігу робіт по заводу сонячних панелей. Сьогодні ми проплатили рахунки по сировині, реактивах та деяких матеріалах.
- Все необхідне потихеньку доставляється на базу в м. Олександрія.
- Щодо фінансування. Я перевів процес роботи з інвесторами у в’ялотекучу форму. Розуміючи серйозність і відповідальність питання, намагаємося власними зусиллями розпочати виробництво, довести ефективність, підтвердити усі параметри на власній мініелектростанції. Тоді вже й інша справа.

Якщо підсумувати відповіді та публікації в соціальній мережі можна зробити висновок, що виробництво  сонячних батарей та електроенергії не отримає інвестицій поки не буде доведена його ефективність на прикладі міні електростанції.  Проект же на сучасному етапі реалізується зусиллями компанії «Чисті енергетичні технології», хоча, де саме і за якою адресою - теж не зрозуміло

Чи справді в Олександрії будуть випускати інноваційні сонячні батареї ми дізнаємось в березні, коли за словами Сергія Камінського, світ побачать перші сонячні батареї, а зараз лише доведеться зачекати.