Поліція Олександрійщини в очікуванні переатестації

Восени 2015 року набув чинності закон "Про Національну поліцію", за яким відбувається реформування міліції в нову правоохоронну структуру – поліцію.

Торкнулися зміни й Олександрійського районного відділу Міністерства внутрішніх справ, який віднині є  Олександрійським районним відділенням поліції Олександрійського відділу поліції. 

У зв’язку з реорганізацією пройшли скорочення, зокрема з 53-х осіб, які працювали до реформи в  складі поліції, тепер -  лише 40 працівників. 

Але вони ще не є повноцінними поліцейськими, а лише знаходяться в тимчасовому штаті до проходження переатестації. Реформа торкнулась також і дільничних, відтепер їхні обов’язки виконують інспектори поліції. Вони, як і раніше, займаються профілактикою скоєння правопорушень на території обслуговування, виявлення та розкриття злочинів невисокої тяжкості, здійснюють контроль за порушенням адміністративного законодавства.

Також у зв’язку з реформою в районному відділенні поліції зменшилася кількість керівного складу, зокрема, скорочено посади заступника начальника райвідділу поліції з громадської безпеки та заступника начальника сектору дільничних.

Коли ж розпочнеться переатестація на Кіровоградщині, загалом невідомо, та з впевненістю можна вказати час її завершення, адже відповідно до закону всі працівники поліції, які знаходяться у тимчасовому штаті, мають бути переатестовані до кінця 2016 року.
На  реформування  поліцейські дивляться з обережним оптимізмом, адже навіть попри скорочення вони продовжують нести службу перед народом України та реагувати на всі виклики.

Що ж до пільг, то за поліцією закріпили право на отримання одноразової грошової допомоги при виході на пенсію та інших виплат, які були передбачені свого часу для працівників міліції. Також, у зв’язку зі змінами до закону, унормовано порядок перерахунку пенсій особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України.
Давидов Олександр