Олександрійщина підтримує військово-шефські зв’язки

Відповідно до Указу Президента «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» Олександрійській районній адміністрації рекомендували взяти шефство над місцевою військовою частиною.

Та варто відзначити, що військово-шефські зв’язки військової частини 2269 та районною державною адміністрацією були встановлені ще в 1998 році і продовжуються і по цей час, про це розповів працівник мобілізаційного підрозділу Олександрійської РДА Олександр Митрофанович Голуб.

Крім місцевої частини, районна адміністрація тримає шефство над військовою частиною Збройних сил України № 1405, яка базується в Аджамці. Саме на базі цієї частини у квітні проходять щорічні військово-польові збори. Одинадцятикласники проходять вишкільну, стройову, вогневу підготовку, знайомляться зі зразками військової техніки та стрілецької зброї. Під час цієї підготовки молодь ознайомлюється з побутом військових, має змогу побачити, як військові проходять військову службу.

Окрім того, військовим частинам надається матеріальна допомога. Зокрема, Олександрійська військова частина отримала спортивний інвентар, паливо для рухомих нарядів, оргтехніку, матеріальне забезпечення.

З початком антитерористичної операції за сприяння Олександрійської РДА та господарств району надана допомога військовим частинам у відновленні техніки, яка потребувала ремонтних робіт, та техніки, яка була пошкоджена під час бойових дій. Також завдяки господарствам району було придбано засоби захисту  - бронежилети та каски, а також продукти харчування для військових. 
Олександр Давидов