Волонтери з Олександрійщини продовжують допомагати військовим

Цими вихідними волонтери з організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» доправили допомогу для військових, які перебувають в зоні проведення антитерористичної операції, в районі міста Маріуполь.  З Олександрійщини вирушили Олександр Воропаєв, Дмитро Шаблов, Олександр Давидов, Роман Солонина, Сергій Качинський, також до наших земляків приєднався  волонтер зі Світловодська Сергій Єременко.

Дорога видалась нелегкою, адже тільки в одну сторону довелось подолати більше 500 кілометрів, а це дев’ять годин часу. Ще однією проблемою, з якою зіткнули помічники з Олександрійщини, стали закриті дороги в районі Маріуполя.  Але, попри всі негаразди, волонтери все ж дісталися до кінцевого пункту своєї поїздки - села Пищевик, Волновахського району Донецької області.


Описати все, що було доправлено для військових, немає сенсу, адже допомогою було навантажено дві автівки, але варто згадати про найнеобхідніше – бензопили, болгарку, продукти харчування, більше 100 метрів чорної плівки – все це і навіть більше було доставлено в розташування наших захисників.

У цьому населеному пункті знаходиться контрольний впускний-випускний пункт українських військових, за ним вже йде сіра зона та територія сепаратистів. Саме тут здійснюється пропуск людей з однієї території на іншу, і саме на цьому посту знаходяться бійці Донецького прикордонного загону, яким і була доставлена допомога. До речі, службу в цьому загоні проходить  наш земляк Володимир Конюшенко.

Та не тільки «провізією» підтримали олександрійські волонтери, вони також допомогли воякам облаштувати баню в одному з приміщень. Виконавши свою місію, наші земляки вирушили додому, та, загалом подолавши понад тисячу кілометрів,та майже добу часу на нелегку дорогу, вони повернулися додому.