Була у їхньому житті війна

В суботу, 13 лютого в районному будинку культури  відбувся  урочистий концерт з нагоди 27-ої річниці виводу військ з Афганістану, поважними глядачами і бажаними гостями  якого були  воїни-інтернаціоналісти, що проживають в Олександрійському районі.

Виступали для військових, які з’їхалися ледь не з усіх куточків Олександрійщини, творчі колективи з Нової Праги – «Петриківські козаки» та «Молодиці»,  танцювальний ансамбль «Авантюрин» з художніми номерами «Молитва» та «Історія без слів» і, звичайно, ж співаки-аматори з районного будинку творчості.  З привітальними промовами звернулись до присутніх перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій  Коваль та заступник голови районної державної адміністрації Богдан Куруп.

Воїни-інтернаціоналісти не залишились просто глядачами, а взяли активну участь в концертній програмі – читали вірші та виконували військові пісні. Бажали своїм товаришам довгих літ та всіх благ, але головним було - традиційне в останній час -  побажання мирного неба над головою.

Не обійшлося на зустрічі побратимів без палких обійм, а голова обласної спілки ветеранів Афганістану Віктор Остащук та керівник громадської організації «Олександрійська районна спілка ветеранів війни в Афганістані Валентин Кондрескул з нагоди 27-ої річниці виведення військ  із Демократичної Республіки нагородили воїнів-інтернаціоналістів пам’ятними медалями.

Високу нагороду медаль імені славетного хірурга Пирогова було вручено і Червонокам’янському сільському голові Тетяні Олександрівні Бессараб, яка була активною учасницею бойових дій в Афганістані і неодноразово проявляла мужність при виконанні обов’язків операційної медичної сестри в Баграмі, рятуючи і повертаючи до життя наших воїнів.


Співали пісень, декламували вірші і всі вони про одне -  жорстоку і незрозумілу війну   в Афганістані, бойову молодість,  справжню чоловічу дружбу і журбу за загиблими побратимами.  Не могли не згадати присутні і про війну на Сході нашої держави, адже афганці  були серед перших, хто   став на захист кордонів незалежної України. 

Давидов Олександр