Реалії міської ради: суди замість засідань

Під час однієї з останніх сесій Олександрійської міської ради, а     вони у нас проходять ледь не через кожні 3-4 дні, керуючий справами виконавчого комітету Володимир Чеботарьов озвучив інформацію про те, що депутат від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віталій   Заріцький погрожував юристу міської ради.
На прохання нашого кореспондента ситуацію прокоментував сам Віталій Васильович.
Погроз ніяких не було, та і як вони могли бути? При розгляді на комісії були присутні голова комісії, депутати, секретар міської ради. Що ж до розгляду регламенту, то я встав і запитав: чи депутати та юристи мають заперечення? У відповідь всі сказали, що ні, не мають. Все, що я говорю, відображено в протоколі засідання.
Я людина чемна, судовий позов подавати не буду, проведу перемовини з мером міста, щодо того, чому чиновники такого рівня не підкріплюють свої слова фактами.

Інший представник депутатської більшості Сергій Гриценко, обраний депутатом міської ради  від Радикальної партії Олега Ляшка, розповів про заяви до Генеральної прокуратури України.

-          Згідно із Законом України «Про статус депутата місцевих рад», депутат має право готувати проекти рішень, звертатися із запитами, що депутати і роблять. А міський голова, на моє переконання, заважає їм виконувати свої обов’язки. Тому ми написали заяву до Генеральної прокуратури України, задля проведення перевірки та встановлення, чи були факти перешкоджання.

  Відомо також, що від депутатів партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»   направлено позов до міського голови Олександрії Степана Цапюка. Відповідні заяви вже зареєстровані у міськрайонному суді. Про це з трибуни сесійної зали під час останньої сесії міськради сказала секретар ради Олена Богоявленська.