Професіонал своєї справи

Сьогодні бути керівником на рівні сучасних вимог, бути аналітиком, реалістом, здатним уміло прогнозувати перспективи виробничого процесу на дорученій ділянці роботи - справа зовсім не з легких. Тим паче, коли ця ділянка осягає такі масштаби, як ТОВ «УкрАгроКом». І тут немає різниці, кому ця ділянка доручена – чоловікові чи жінці. Головним критерієм у даному випадку є рівень професійності керівника чи спеціаліста.
Одним із справжніх професіоналів своєї справи в «УкрАгроКомі» вже чимало років значиться його директор з економіки Наталія Василівна Йоник (на фото). Тут вона пройшла чималий шлях становлення спеціаліста, фахівця, керівника. А розпочинала свою трудову біографію ще в 1985 році рядовим членом колгоспу «Дружба» Солонянського району Дніпропетровської області. Потім було навчання в Дніпропетровському сільськогосподарському інституті на факультеті «Економіка підприємства». Успішно закінчивши його в 1989 році, здобула професію економіста – організатора. За цією професією одержала в 1990 році посаду головного економіста колгоспу ім. Калініна, потім АФ «Головківська» в селі Головківка нашого району. У зв’язку з реорганізацією підприємства у квітні 2000 року була прийнята на посаду головного економіста ТОВ «УкрАгроКом». За роки своєї праці вона неабияк зросла, як професіонал набула чималий практичний досвід і в 2010 році призначена директором з економіки товариства, де і працює по сьогодні.
Всі її колеги, трудові колективи товариства знають Наталію Василівну, як високопрофесійного фахівця. Вона глибоко володіє економічними методами управління підприємством, вміло керує процесами планування, організацією оплати та матеріального стимулювання праці.
Коригуючи дії великого колективу, вона активно застосовує свій досвід у напрямку розробки економічної стратегії, впровадження прогресивних економічних ідей, перспектив технічного та економічного розвитку підприємства. Наталія Василівна добре володіє ситуацією на ринку, вивчає досвід провідних компаній і оцінює можливості товариства. Їй притаманна рішучість у прийнятті рішень, що визначають економічну політику ТОВ «УкрАгроКом».
Добру і заслужену оцінку своєї праці, спрямованої на добробут людей, має Наталія Йоник не лише в трудівників всіх підрозділів товариства, а й жителів населених пунктів, на території яких вони знаходяться. А за підсумками 2015 року за значний особистий внесок у вирішення питань соціально – економічного розвитку району її ім’я занесено на районну Дошку пошани.
В. МИХАЙЛОВ.