Збори громади в Звенигородці завершились нічим

У п’ятницю, 22 січня, жителі Звенигородки зібрались на загальносільські збори, які відбулися в приміщенні місцевої школи. На збори, що присвятили питанню добровільного об’єднання територіальних громад, завітали депутати обласної ради, Олександрійської міської ради, міський голова Степан Цапюк та секретар міської ради Олена Богоявленська.
Спочатку слово взяла Звенигородський сільський голова Лілія Котляр, яка озвучила витримки з Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та передала слово міському голові Олександрії. Степан Цапюк, у свою чергу, окреслив масштаби допомоги, наданої громаді містом. На цьому питанні також зосередилась і депутат обласної ради  Людмила Давиденко. Чиновники фактично запрошували селян до подальшого об’єднання Звенигородки та Олександрії в одну територіальну громаду.
Віктор Самойленко, помічник депутата обласної ради Павла Фесюка, озвучив думку, що обєднання в громаду  сіл, які адміністративно і так входять до складу міста, використовується представниками міської влади Олександрії, як метод проведення перевиборів в місті. Також помічником депутата було зазначено, що є перспектива об’єднання міста та району в одну територіальну громаду. Такі слова викликали невдоволення міського голови та депутатів, близьких до мера, що призвело до суперечки.
Насамкінець зборів сільський голова Звенигородки вирішила попередньо дізнатись думку громади щодо приєднання до міста, району або ж залишитись самостійними. Але голосування так і не відбулося, зала школи почала нагадувати вулик і вже ніхто нікого не слухав. Тому всі присутні розійшлись, так і не прийнявши рішення.

А що ж жителі звенигородської громади? Їх, звичайно, турбує  майбутнє їхнього села та подальша інтеграція в одну громаду з містом або з районом, але основними питаннями, які озвучили жителі міста був стан доріг в селі, стан місцевої школи та робота місцевого ФАПу.