Першою у новому році народилася дівчинка Сніжанка

Оксана Лелека з донькою Сніжаною
Марина Червона з сином Даніїлом
Не встиг бій курантів позначити початок нового 2016-го року, як українське населення збільшилося на кілька сотень малюків. Першими немовлятами, що з’явилися на світ після опівночі у пологовому відділенні районної лікарні, стала дівчинка Сніжанка, а пізніше ще й хлопчик Даніїл. Маленьку красуню народила 33-річна Оксана Лелека, мешканка села Косівка. А міцного і гарного богатиря - 24-річна Марина Червона з Пролетарського. Сніжанка народилася тендітною і крихітною, з вагою всього лишень 2,4 кг на зріст 48 см, тоді як Даніїл важив 3,34 кг при зрості 51 см. 

Пологи у обох матусь пройшли успішно і їхні дітки та й вони самі  почуваються добре. Жінки задоволені умовами перебування у пологовому будинку, а кращим подарунком на Новий рік вважають своїх малят. 
До речі, згідно з народною прикметою: якщо в році першою народиться дівчинка, то і рік цей буде спокійним. А тим більше з прізвищем священного птаха - Лелека, що є покровителем сім’ї, рідного дому й Батьківщини. 
«Чотирнадцять та десять років тому в районці я народила сина Дениса та донечку Юлю, – розповідає Оксана Лелека. - Це мої треті пологи. Народжувала сама, без чоловіка, без рідні. Та Новий рік для нашої сім’ї – подвійне  свято, адже й син у нас з’явився саме на початку січня, тепер же маємо і красуню - донечку». А от Марина зізнається, що три роки тому народжувала тут первістка Станіслава, тоді як цьогоріч «завітала» в пологовий, аби її маленька родина поповнилась Даніїлом. 
За минулий рік в ЦРЛ, як повідомила завідуюча пологового відділення райлікарні  Валентина Авраменко, лікарі прийняли 451 пологи (для порівняння у 2014-му - 439), у яких народилося двоє двійнят. «60-70% пологів від загальної кількості – так звані партнерські, коли народжувати жінці допомагає близька людина, зазвичай чоловік чи мама.  Водночас 56–ть жінок народили з кесаревим розтином. При тому хочу наголосити, що за допомогою до нас зверталися не лише мешканки району, а й міста (312 –  сільське населення, 139 – породіллі з Олександрії та сусідніх міст і районів). Наймолодшою мамою стала 16-річна жінка, найстаршою – 42-річна. Були випадки, коли недоношених малюків ми транспортували до обласного перинатального центру. На жаль, було й два випадки смерті  недоношених діток. Але приємним для нас залишається і той факт, що у пологовому своїх малюків ніхто не залишав», - зазначила завідуюча. 
А наостанок хочемо побажати нашим новонародженим дітлахам  – ростіть здоровими й щасливими на радість своїм батькам.
Наш кор.