В Олександрії всерйоз заговорили про дочасні місцеві вибори

І схоже, в їхньому проведенні зацікавлені усі сторони конфлікту – міський голова і його прихильники та представники так званої демократичної більшості. Саме через політичні забаганки останніх чергова позачергова сесія знову не відбулася.  Хоча все починалося доволі стримано та в межах чинного законодавства. Депутати зареєструвалися для участі у пленарному засіданні, але на призначений  час до сесійної зали так і не зайшли.  У такий спосіб  демонстрували свою незгоду з тим, що міський голова проводить  четверту сесію, а не третю. Вони вимагали від Степана Цапюка повернутися до питань третьої сесії, яка також не відбулася.

Натомість Цапюк не став вносити ситуативні  зміни у порядок денний  четвертої сесії і повідомив, що з 36  обранців на сесію прибув 31 депутат. Він поставив на голосування питання про утворення робочих органів для проведення сесії, але вони не набрали необхідної кількості голосів. У сесійній залі були лише 13 депутатів.  Звертаючись до напівпорожньої зали,  Степан Цапюк повідомив, що  для роботи сесії необхідно щонайменше 19 депутатів.   «Ми не змогли сформувати робочі органи для проведення пленарного засідання  сесії, а це унеможливлює її проведення», -  констатував Степан Цапюк і оголосив про її закриття.

-          Протистояння, що склалося в роботі депутатського корпусу,   створює серйозний прецедент для оголошення в Олександрії дочасних місцевих виборів, - прокоментував ситуацію керуючий справами виконкому Володимир Чеботарьов. -   Бачимо, що депутатський корпус неспроможний виконувати покладені на нього функції.  Тим більше, що сьогодні спливає двотижневий термін, коли депутати зобов’язані були повторно розглянути рішення «Про регламент Олександрійської міської ради 7 скликання», дію якого призупинив міський голова. Він скористався своїм правом вето,  щоб внести власні правки і зауваження. Сьогодні депутати мали б повторно розглянути цей документ та прийняти остаточне рішення, але  цього не було зроблено, що вказує на небажання частини депутатів поступитися  політичними амбіціями та працювати в інтересах своїх виборців».

Нагадаємо, що на порядку денному  четвертої сесії Олександрійської міської ради було два питання - «Про Регламент міської ради» та про  «Внесення змін до міського бюджету на 2016 рік». У цілому ж, протистояння між мером і частиною депутатського корпусу полягає у тому, що  більшість пропонує міському голові власний склад виконавчого комітету, натомість останній наполягає, що пропонувати персональний склад заступників виключно його компетенція, що передбачена чинним законодавством.