У Протопопівку прибула волонтерка із Корпусу Миру

Волонтерку із Корпусу Миру США Алесандрію Хайнес цими днями радо зустріли в Олександрійському районі.  Сюди вона прибула в рамках реалізації спільного україно-американського проекту «Молодіжний розвиток», який перш за все націлений на зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур, а також обмін професійним досвідом.

Сама ж 23-річна іноземка родом із міста - курорта  Форт – Лодердейл, яке знаходиться  на східному узбережжі південної Флориди. Вона - студентка одного з американських вузів. Проте, на короткий проміжок часу перерве своє навчання, і буде працювати у Протопопівській  школі на Олександрійщині. 
Символічно, що до місцевої громади Алесандрія прибула саме напередодні головного свята католицького світу - Різдва. Тепло зустріла її дружня шкільна родина. Діти продемонстрували свої знання англійської, познайомили Алесандрію із традиціями школи, привітали із святом та вручили символічні подарунки на згадку про хвилюючу зустріч.
Освітяни переконані, що час, який Алесандра проведе в Протопопівській школі, піде на користь і дітям, і педагогічним працівникам, і батькам та і їй самій.
Треба сказати, що це не перша волонтерка, котра делегована на Олександрійщину Корпусом  Миру США. З 2008-го і по сей день районний відділ освіти тісно співпрацює з американськими доброчинцями. У ході реалізації проекту «Молодіжний розвиток» у різні школи нашого району прибували волонтери зі Штатів, які протягом двох років живуть та працюють з місцевими громадами. 
Наш. кор