На Олександрійщині відзначають День Соборності

Сьогодні  для нашої країни важливе свято – День Соборності України, яке відзначають щороку в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні цей день почали відзначати з 1999 року, а традиційним заходом цього дня є створення ланцюга єдності, який уособлює в собі об’єднання двох частин нашої держави.

В Олександрійському районі День Соборності в школах буде відзначатися із запізненням, адже через примхи погоди вимушені канікули продовжені до кінця тижня, а от будинки творчості та бібліотеки не залежать від негоди і свято відзначають за календарем – 22 січня. 

Олександрійська центральна районна бібліотека спільно з районним будинком культури відзначають святкові заходи о 10 годині. У програмі - екскурс в історію свята та поздоровлення, не обійдеться без українських пісень у виконанні районних аматорів.

У найбільшому селищі району, Новій Празі, в будинку культури №1 відбудеться вистава «Буде жити Україна, в моєму серці ти єдина». Також порадують глядачів і в будинку культури №2 виставою «Єдина моя Україна». Але через погодні умови свято можуть відтермінувати на кілька днів.

Тому з впевненістю можна сказати, що Олександрійський район не залишиться осторонь загальнодержавного свята, і хоча б не ланцюгом єдності, а піснями та виступами, все ж приєднається до відзначення Дня Соборності.