На Олександрійщині епідемії грипу немає

На Кіровоградщині епідпоріг гострих вірусних інфекцій перевищено в чотирьох районах: Новгородківському, Устинівському, Знам’янському та Олександрівському. Але, незважаючи на те, що три з вищезазначених районів межують з нашим районом, на Олександрійщині ситуація стабільна і контрольована.  

 Жителі нашого району можуть бути спокійними, адже за останніми даними санітарно-епідеміологічної  служби у нас не перевищено епідеміологічний поріг, але треба бути обережними – з негодою збільшилась кількість хворих у порівнянні з минулим тижнем. Так, з 16 січня за лікарською допомогою звернулись 36 дорослих осіб, двоє з яких вагітні жінки, а також 28 дітей.

Олександрійською районною лікарнею проводиться моніторинг захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції на території району. Працівники та лікарі ФАПів, у свою чергу, сповіщають центральну районну лікарню про кожен випадок захворювання,  така координація дозволяє оперативно контролювати рівень захворюваності та стан хворих.  


Варто відзначити, що у зв’язку з несприятливими погодними умовами збільшилась кількість  хворих не лише з простудними захворюваннями - люди звертаються з ішемічною хворобою серця, гіпертонічними кризами та з гострим порушенням мозкового кровообігу.