У Пантаївці громада виступила за збереження приміщень розрізу «Морозівський»

У вівторок, 26 січня, у будинку культури селища Пантаївка було велелюдно. Щоправда, в порівнянні з минулими зборами, які відбулись 20 числа цього місяця, тема зібрання громади була іншою. Приводом для зборів мешканців послугувало питання ліквідації приміщень розрізу «Морозівський», які знаходяться на території селища.
Присутній на зборах Володимир Горобець, представник Олександрійської дирекції з рекультивації шахт повідомив, що фактичній ліквідації підлягають всі приміщення, що знаходяться на балансі розрізу.  Висловлена думка викликала незадоволення залу, але, швидко заспокоївшись,  жителі селища просили не знищувати будівлі, на що представник дирекції заявив, що демонтажем приміщень займаються фірми-підрядники, тому  можливо тільки на певний час зупинити розбір деяких об’єктів за проханням громади.
З огляду на ситуацію, що склалась, вирішили написати звернення до селищної ради, з проханням затвердити рішення громади. Також будуть направлені листи в Кабінет Міністрів з проханням переглянути програму ліквідації розрізу та вилучили зі списку ліквідації певні споруди. З аналогічними  пропозицыями звернуться і до Фонду державного майна. Та варто відзначити, що руйнація приміщень відбувається за згоди депутатів шостого скликання Олександрійської міської ради, адже саме вони у 2012 році проголосували за погодження на ліквідацію розрізу. Тому жителі селища вирішили звернутись і до депутатів міської ради з проханням внести зміни в погодження.
Щодо планів збереження та використання будівель розповів селищний голова Пантаївки Ігор Бульба. 
На зборах було прийнято рішення залишити окремі споруди в розпорядження громади. А це адміністративне приміщення розрізу «Морозівський», яке можна використовувати для розміщення служб та послуг в ньому, або ж, як озвучили деякі депутати, для розміщення переселенців із зони АТО. Кузнею ж зацікавився місцевий підприємець для створення цеху металообробки.
Ситуацію можна зрозуміти, адже всі адміністративні організації та послуги знаходяться в різних приміщеннях по всій території Пантаївки, а використання будівлі адміністративного приміщення дає змогу розмістити їх в одному приміщення в центрі селища.
Підсумовуючи,  зазначимо, що маємо складну ситуацію. З одного боку - є бажання громади зберегти хоча б деякі будівлі. З іншого - чи прислухаються до думки громади у структурах, куди були відправлені листи, чи внесуть корективи депутати Олександрійської міської ради в погодження на ліквідацію розрізу «Морозівський»? Питання  риторичні.