На Олександрійщину чекають відключення світла

Населені пункти Олександрійського району в лютому місяці будуть планово відключатись від електромережі, що пов’язано з капітальними ремонтами та плановими роботами з обслуговування електромереж. Перебої з електропостачанням триватимуть  не більш, ніж 12 годин, повідомив Володимир Мостовий, начальник Олександрійського району електричних мереж ПАТ «Кіровоградобленерго».

Відключення відбуватимуться майже по всіх населених пунктах району. До переліку включені села: Улянівка, Червона Кам’янка, Діброви, Косівка, Шарівка, Недогарки, Протопопівка, Олександрівка, Первомайське, Поділ, Ялинівка, Костянтинівка, Михайлівка, Петрозагір’я, Тарасівка, Травневе, Ново-Олександрівка та селища: Приютівка, Нова Прага.

- Усі відключення здійснюються згідно з планом робіт на рік та на п’ять років. Ми працюємо над ремонтом енергомережі і майже щоденно існують відключення для виконання ремонтних робіт. Також можливі аварійні відключення, але вони здійснюються тільки в разі аварійних ситуацій, – уточнив Володимир Мостовий. 

Щодо віялових відключень електропостачання, то їх зараз у плані немає. «Чи будуть проводитись такі відключення залежить не від місцевих обленерго, - говорить Володимир Мостовий, - а від Міністерства енергетики та стану енергоринку України».