День Соборності в Олександрійській центральній районній бібліотеці


22 січня, українці всього світу відзначали ювілей Соборності України. Рівно 97 років тому, у далекому 1919 році, було проголошено Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Ця подія і дала початок відзначенню Дня Соборності.

По всій території нашої Батьківщини проходять заходи присвячені цьому дню, не залишився осторонь і наш край. В Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбувся захід до дня Соборності України була організована програма, в яку входив екскурс в історію підкріплений відеорядом змонтованим з фото визначних місць нашої країни, читання віршів про Україну та виступ співаків-аматорів з районного будинку культури.

Не обійшовся цей захід і без гостей, до бібліотеки завітали студенти Олександрійського училища культури та керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Лисенко.

- В цей день не можемо не згадати мужніх хлопці, які відстоюють соборність нашої Батьківщини та віддають за неї свої життя. Кіборги, що боронили стіни нашої держави, вони показали, що єднання це шлях до перемоги, і ми єднаємось заради незалежності та соборності.

Не можна не відзначити музичний супровід якому так щиро та простодушно аплодували гості, саме пісні «Дорога додому» та «Пісня про прапор» надавали особливого колориту та атмосфери єднання. На останок ведучі дійства поздоровили всіх присутніх за святом Соборності та завершили захід традиційним патріотичним гаслом «Слава Україні – Героям Слава!»