На Олександрійщині продовжує працювати гаряча лінія для учасників АТО

В Олександрійському районі при управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації продовжує свою роботу «гаряча лінія»,  відкрита для консультування військовослужбовців, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції на сході України, а також родин  військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України.

- Спочатку до нас телефонували з питань отримання статусу учасника бойових дій, але це компетенція військкомату, тому ці дзвінки ми переадресовували до них, – розповідає Ірина Михайлівна Табачкова, начальник управління соціального захисту населення. -  Також актуальними є питання, які документи потрібно зібрати для отримання пільг, як стати на облік в єдиний державний реєстр пільговиків, як оформити пільги на житлово-комунальні послуги.
Також за  телефоном «гарячої лінії» можна отримати інформацію про санаторно-курортне лікування для учасників АТО, про те, як і де можна отримати психологічну реабілітації, адже на сьогодні відповідно до законодавства кожен учасник АТО, незалежно від медичних показань має на неї право.

Зараз дзвінків за номером «гарячої лінії» стало менше, адже серед учасників АТО проведена широка інформаційно-роз’яснювальна робота, проводиться анкетування, аби з’ясувати: чи потребують демобілізовані реабілітації, оздоровлення в санаторіях, забезпечення житлом. З усіх питань щодо прав на пільги, встановлені законодавством, проводилося опитування. У зв’язку з цим і зменшилась кількість дзвінків із запитаннями.

Ми також поцікавилися, чи виправдовує себе «гаряча лінія»?     

- Оперативність отримання інформації, яка потрібна учаснику бойових дій, є пріоритетною, і якщо людині потрібна інформація - вона може зателефонувати та отримати її. Це стосується, як лінії з питань АТО, так і з загальних питань, - зазначила  з цього приводу Ірина Михайлівна.

За телефоном 4-40-38 можуть звернутись військовослужбовці, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції на сході України, а також родини  військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Працює «гаряча лінія» щоденно, крім неділі, за наступним графіком: понеділок - четвер – з 8 години до 17.15, субота – з 9 до 12 години, у святкові дні – з 9 до 14 години, у неділю – вихідний. Зателефонувавши, потрібно повідомити своє прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання і адресу, контактний телефон та викласти суть питання.