Яскрава зірочка

Яскравою зірочкою світиться Ізмайлівський «Колосок» серед інших дитсадків району. За підсумками  підготовки до нового навчального 2015-2016 року, він значиться в шерензі кращих семи дошкільних навчальних закладів району, а з початком нового навчального року його завідуюча Олена Василівна Щербиненко (на фото друга ліворуч) увійшла в число кращих педагогічних працівників району і одержала відзнаку «Золота Лелека» в номінації «Пошук. Творчість. Результат» та була нагороджена грамотою відділу освіти райдержадміністрації. Вже чимало років дитячий садочок тісно співпрацює з сільською радою та місцевими господарниками, які ніколи не залишаються байдужими до умов виховання сільської малечі і прагнуть завжди і у всьому допомогти. 
Олена Щербиненко з задоволенням розповідає, що весь запланований обсяг робіт з підготовки садка на період 2015-2016 років виконано повністю за рахунок бюджетних коштів та позабюджетних внесків юридичних і фізичних осіб. Що ж вдалося зробити? Перш за все, здійснили капітальний ремонт ігрової кімнати. Зокрема, замінили дерев’яну підлогу на лінолеум. Встановили зону стоку води з даху по всьому периметру будівлі, придбали і встановили помпу для покращення циркуляції гарячої води в приміщенні. У садку також промили систему опалення, що дасть змогу значно зекономити паливо. Придбали 8 тонн вугілля для опалення взимку, заготовили велику кількість дров, придбали конвектор для обігріву коридору дитсадка. Силами батьків вихованців «Колоска» на подвір’ї побудований паркан, котрий тепер відокремлює господарський двір від ігрового майданчика. На подвір’ї біля будівлі встановили нову карусель.
За рахунок фінансової підтримки батьків вихованців дитсадка придбали шпалери, зробили ремонт котельні, прочистили димохід, пофарбували труби. Батьки діток допомогли також до початку зими напиляти і нарубати дрова. У цьому ж році обладнали ще пісочницю. 
У всіх питаннях життєдіяльності Ізмайлівського садочка сільська рада і районний бюджет завжди  були і залишаються головними помічниками. Та не стоїть осторонь всіх цих справ і місцевий фермер Анатолій Задесенець, який допоміг закупити новий посуд, електричну плиту для їдальні, встановити карусель, виконати зварювальні роботи. Анатолій Петрович разом зі своїми спеціалістами завжди поруч, завжди підтримає.
Олена Василівна задоволена ще тим, що разом з нею стабільно і впевнено вже не один рік працює чудовий колектив її надійних помічників і однодумців в складі восьми чоловік, виховуючи 27 дітлахів. За професією завідуюча педагог з великим стажем роботи. Вже вісім років працює тут, у дитячому садку, з них один рік – завідуючою. Робота їй надзвичайно подобається і працювати з дітьми дуже цікаво. 
У садочку відмінне харчування дітей. І продуктів широкого асортименту, відмінної якості завжди  достатньою. Про це неабияк турбуються постачальники цих продуктів та знову ж таки сільська рада, яка справно оплачує ці поставки.
Потурбувалася місцева влада і про те, щоб до кінця року встановити тіньовий навіс на ігровий майданчик. Він вже майже збудований, залишилося його лише привезти і встановити. На 2016 рік заплановано замінити підлогу в спальні та двох коридорах. Всім іншим «Колосок» практично вже забезпечений, у тому числі і сучасними меблями.
В.ЮРЧЕНКО.