Україна — ​ то твоя земля

В основу всієї роботи викладацького складу педагогів Олександрійського медичного училища завжди було закладено і так залишається по сьогодні національно — ​патріотичне виховання студентів. У рамках цього виховання в училищі щороку відбувається святкування Дня визволення Олександрії від  ​фашистських загарбників і Дня Збройних Сил України. Ці традиції не були порушені і цього року. Минулого тижня, у п’ятницю, напередодні цих знаменних подій педагогічний і студентський колективи училища провели у міському будинку культури хвилюючу літературно — ​музичну композицію, присвячену темі захисту Вітчизни «Моя країна — ​Україна».

Цей захід був проведений в кращих традиціях минулих років. Помінялися хіба що підходи до нього і тематика, у зв’язку з трагічними подіями на сході України, де полихає вогняне пекло війни. На цей захід запросили ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників антитерористичної операції на сході, воїнів з військової частини нашого міста, волонтерів, батьків і рідних студентів училища, працівників будинку культури, студентів вищого училища культури. На святі були присутні майже всі студенти медучилища зі своїми викладачами і кураторами. Вони ж підготували і яскраву концертну програму під керівництвом заступника директора Наталії Щербини та культорганізатора Анатолія Сурженка.
Святкову композицію відкрив директор училища Микола Бойко. Він щиро привітав усіх присутніх гостей та студентів зі знаменними для всіх нас подіями, побажав всього найкращого, а головне — ​дочекатися, коли на сході держави припиниться війна.
У ході проведеного заходу перед уявою глядачів щемливою стрічкою поетапно пройшла вся історія захисників України, усі історичні факти героїки нашого народу, відображені у відеоматеріалах про минуле та про страшні події сьогодення, які для всіх нас стали зовсім не очікувані, а тому і найжорстокіші, що з великою тривогою сприймають і викладачі та студенти училища, котрі і самі мають безпосереднє відношення до цих подій. Не залишаючись до них байдужими, вони тісно співпрацюють з волонтерами в самому училищі і за його межами. Вони також мають тісні стосунки з госпіталями і санітарними батальйонами на фронті, де на даний час працюють, служать і захищають нас колишні випускники училища. З ними підтримується належний зв’язок і надається волонтерська допомога силами студентів та працівників училища. Поряд з подібними, як цей, святковими заходами студенти і викладачі допомагають воїнам практично. Зокрема, передали зібрані ними кошти, а також все необхідне з медичних препаратів, що було їм під силу, для лікування поранених захисників в Дніпропетровську.
Щиро вдячними залишилися учасники цієї хвилюючої композиції студентам училища культури під керівництвом викладача і директора міського будинку культури, Заслуженого працівника культури України, керівника народного ансамблю «Віночок» Григорія Абажея. Цей талановитий колектив неабияк прикрасив захід національними танцями, хореографічними сценами. На достойному рівні проявили свою виконавську майстерність при виконанні українських патріотичних пісень і студенти медучилища, розкривши велич і красу душі нашого народу, нашої рідної землі.
В. ВАСИЛЬЄВ.