Вийшла в світ книга журналіста і краєзнавця Віктора Голобородька

В. Голобородько вручив свою книгу
директору РЦБС Н. Чуяновій
Презентація книги з красномовною назвою «Роки стиснутого серця» під авторством  олександрійського журналіста, краєзнавця та громадського діяча Віктора Голобородька днями відбулася в Олександрійській районній бібліотеці. Колеги, волонтери та й просто близькі і добре знайомі автору люди мали змогу ознайомитися з історією її написання та дізнатися про події і людей, яким вона присвячена. 

Серед таких на заході були присутні: зокрема, товариш і однодумець автора, депутат міської ради 6 скликання Євгеній Сайко, голова Олександрійської територіальної організацій НСЖУ Ірина Балашова, директор Олександрійської районної централізованої бібліотечної системи Надія Чуянова, краєзнавець Валерій Жванко, волонтер Володимир Малишев, громадська активістка Людмила Бадіон, місцеві журналісти та  працівники районної бібліотеки.
Варто відзначити, що нова книга розповідає читачеві про найпомітніші  події суспільно-політичного життя міста Олександрії у період з 2010-го до 2015-го років. Це п’ять найяскравіших й найбільш значимих  років і в житті самого автора. На сторінках  видання  він уміло описує не лише політичні перипетії того часу, а й  майстерно переплітає їх з краєзнавчою, журналістською та іншою тематикою.  І, головне, журналіст прагне донести читачеві – заклик не бути байдужим до суспільно-політичних проблем свого рідного міста, своєї малої Батьківщини, щоб таким чином  разом змінити стару «заіржавілу» політичну систему. 
Своїми враженнями від нового видання поділились практично всі учасники презентації. Валерій Жванко, зокрема відзначив: «У книзі є багато співзвучних мені, як краєзнавцю, речей, що будуть актуальні не тільки сьогодні, а й завтра, і навіть у третьому тисячолітті. Вони обов’язково знайдуть своє місце на сторінках історії. А тому, розпочату автором справу, варто продовжити: «Монтуйте свою дійсність, пише Віктор, як вам заманеться, але не зневажайте історію» і з цим важко не погодить.  Також необхідно наголосити, що «Роки стиснутого серця» , то смачний шматком життя з історії Олександрії». 
Цікаву думку з цього приводу зазначила й голова Олександрійської територіальної організацій НСЖУ Ірина Балашова: «У книзі автор наново оцінив події, сповнені історичності, і розкрився як публіцист, політик  та громадський діяч. І книга ця стала своєрідним творчим звітом про депутатську діяльність, про життя міста, колоритним публіцистичним виданням, що вкотре засвідчує, Олександрія - дійсно літературна столиця Кіровоградщини». 
Сам же автор пояснив, що поштовхом до написання книги стала виборча компанія, напередодні якої зазвичай прийнято підбивати підсумки депутатської діяльності. «Начерком я написав сухі рядки звіту і тоді зрозумів, що  нікому вони не цікаві й не потрібні. Та вирішив подати цю інформацію у формі книги. За два тижні її і написав. Склав зі старих газетних публікацій, щоправда, дещо видозмінених. Додав свіжих думок і намагався написати збалансовано, вплітаючи власні спогади, емоції, відчуття. Таким чином, відтворив погляд на владу, на дійсність, на людей. Спробував зафіксувати мить. Відтак книга доступна широкому колу читачів у електронному варіанті на issuu.com. І хочу сказати, що зацікавила вона багатьох. Люди, які її читають, без сумніву, переосмислюють власне життя, адже я і сам це зробив, коли змінив вектор діяльності й пішов у депутатство. Фактично на її сторінках закликаю олександрійців до змін. Не будьте байдужими до свого життя й життя оточуючих!», - зазначив публіцист.
На завершення презентації автор вручив новеньке видання в подарунок друзям та колегам і районній бібліотеці. 
Н. ЛУЦЕНКО.