На всеукраїнській фотовиставці представлять архітектурну спадщину Олександрії


На всеукраїнській фотовиставці, що розпочала свою роботу у Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського 18 грудня 2015 року, представлені роботи олександрійських фотохудожників, зокрема Дмитра Вишневського (роботи «Иероглифы речной души», «Фигурное катание»), Валерія Жванка («Бруківка», «Гімназія», «Синагога») та Віталія Попкова («Територія дитинства», «Сировар», «Людина і ліс»). 

Всього до участі у ХІХ виставці «Погляд-2015» відібрано 100 художніх фотографій 73-ох авторів з усієї України. Всі роботи пройшли попередній конкурсний відбір, який здійснила художня рада у складі: Володимира Дубаса (м. Львів), Бориса Бухмана (м. Одеса), Тетяни Москаленко (м. Севастополь) і Сергія Гусарченка (м. Кіровоград). 
Фотографії нашого земляка Валерія Жванка представляють об’єкти культурної спадщини Олександрії. Ці архітектурні перлини, що надають нашому місту яскравої неповторності, на жаль, знаходяться на межі зникнення. 
Створені фотороботи за участю талановитих олександрійських школярів: Івана Бичкова (школа № 17), Яші Очкаленка (школа № 9), Антона Руденка (школа № 9) і Римми Запарій (школа № 17). Усі вони разом з батьками запрошені на урочисте відкриття виставки. Автор фоторобіт, наш земляк Валерій Жванко сподівається, що будинок чоловічої гімназії, великої синагоги та ділянка старовинної бруківки, що межує з вулицею Шевченка  біля РДА, привернуть увагу обласної громадськості і залишаться у спадок нашим онукам не тільки на фотографіях. 
Організаторами виставки «Погляд 2015» є кіровоградський фотоклуб «Колаж» та Кіровоградська обласна організація Національної спілки фотохудожників України. Планується видання друкованого каталогу з найкращими авторськими роботами.