Районний відділ освіти очолила Олена Полтавець


З середини грудня до виконання обов’язків керівника районного відділу освіти приступила 48-річна Олена Полтавець (на фото). Тут вона людина не нова, адже кілька років тому працювала головним спеціалістом. Щоправда, останні 4,5 роки корінна олександрійка очолювала відділ освіти Новомиргородської райдержадміністрації. 

Їй, як фахівцю, притаманні різні людські чесноти. Але найперше, що хочеться про неї сказати - жінка вона дієва і прогресивна. Не буде мислити стереотипно, а натомість знайде підхід, як зруйнувати старі шаблони та кліше. А ще вона, як керівник, відверто цінує в людях відданість обраному життєвому шляху, обраній справі. Бо й сама професії звикла віддаватися сповна. До речі, за спеціальністю - вчитель історії та суспільствознавства. Свого часу закінчила Кіровоградський педінститут. У професійній сфері з 1988-го. Її трудовий шлях розпочався у Лозуватській сільській школі Компаніївського району. 13 років поспіль вона вчителювала у різних школах нашої області. А потім очолила 13-ту школу м. Олександрії. Працювала також методистом та керівником Олександрійського міського управління освіти, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Пізніше  очолювала 15-ту школу, а згодом її запросили в Олександрійський район – спеціалістом. Потім - у Новомиргород, звідки, немов по колу, повернулася в рідну Олександрію. 
З великими ентузіазмом та запалом, як вона це вміє робити, тепер взялася за справи районного відділу освіти. Успіхи та нові напрацювання колег обіцяє підтримувати. 
За короткий час, що працює в нашому районі, встигла вже увійти в курс справ. І ось що говорить: «Цьогорічна програма розвитку освіти на Олександрійщині виконана сповна, і це, незважаючи на складні часи. На високому рівні залишається соціальний захист вчителів. Постійно покращується матеріально-технічна база навчальних закладів. А головне: показники видатків на галузь  - одні з найвищих в області. Що ж чекає на освітян в подальшому, сказати важко. Є проект нового Закону України про освіту. Сьогодні він на стадії обговорення. І всім зрозуміло, що зміни в галузі неминучі. Завдання ж влади на місцях - забезпечити їхнє безболісне проведення. Ми йдемо до того, що старша школа буде профільною, а вчителі проходитимуть сертифікацію. Та чи запровадять чиновники нові проекти в дійсність, поживемо - побачимо». 

Н. ЛУЦЕНКО.