Добробут Комінтернівської громади довірили Олександру Киві

Ми продовжуємо знайомити читачів з новими керівниками територій. І сьогоднішня наша розповідь про 44-річного Олександра Киву (на фото) — ​Комінтернівського сільського голову. Саме йому односельці віднедавна довірили добробут рідного села, обравши новим керівником. 
Власне і сам він неспроста перейнявся громадською справою й проблемами односельців, бо все його життя тісно пов’язане з Комінтерном, де народився і виріс. Тут і нині проживає з сім’єю. Має дружину Валентину, доньку Олену й сина Максима. А головне й найважливіше, що понад усе прагне зробити життя в рідному селі кращим та комфортнішим. Відтак активно працює над вирішенням наболілих сільських проблем. Щоправда, до того багато років поспіль працював за спеціальністю, ветфельдшером в ТОВ «Комінтерн –Агро». А останнім часом там же займав посаду бригадира тракторної бригади. Освіту здобув в Олександрійському аграрному технікумі.

Зараз новий керівник доводить до логічного завершення починання попередників. «Займаємося вуличним освітленням та ремонтом водогону, — ​зазначає голова. — ​Вводимо в експлуатацію нові ліхтарі, і паралельно вже встигли замінити сто метрів старих водопровідних труб на нові, металопластикові. Продовжити ремонт водогону плануємо у наступному році. Заміни в цілому потребує 5 кілометрів труб. Востаннє ж вони ремонтувалися років двадцять тому.
Найближчим часом, якщо дозволять погодні умови, попідсипаємо деякі дороги. Майже сто тисяч гривень на їхній ямковий ремонт використаємо у наступному році. А 156 тис. грн. субвенції перерахуємо районній лікарні. 
Окрім того, у бюджеті закладено кошти на облаштування у кожному селі по дитячому ігровому майданчику. Є ще задум відкрити у Веселому невеличке відділення «Оптовичка», бо два магазини, що нині працюють на території наших сіл, дедалі частіше обурюють людей неадекватною ціновою політикою. Товари, що в них реалізують, розраховані наче б то не на простих сільчан, а на якусь місцеву еліту. Не виключено, що в центрі Веселого з’явиться і невеличкий аптечний пункт та банкомат Приватбанку. Ці питання зараз у процесі вирішення. До того ж, вже до кінця поточного року учасники АТО, що зареєстровані по сільраді, в обов’язковому порядку отримають по тисячі гривень матеріальної допомоги. Що стосується дозволів на виділення земельних ділянок, то їх наші військові вже отримали».
Планів у сільського голови достатньо. Основні він озвучив і сподівається, що вдасться реалізувати. Чому ж все це не вдалося втілити попередникам, він однозначно сказати не може. «Робили, що могли. Потроху виконували. А чому не вдалося? То може завдань собі таких не ставили, може мали інші пріоритети, чи просто відійшли від суспільних проблем. Знаю лише, що спільної мови з базовим господарством  ​не знаходили. Не було у них підтримки ТОВ «Комінтерн - Агро». Зараз дещо інакше. І, як бачимо, підприємство нас підтримує, допомагає. За домовленістю після виборів одразу виділили автобус на підвіз дітей до школи з Веселого в Комінтерн. Забирають і привозять. Також обіцяють забезпечити місцевих школярів новорічними подарунками. Причому всіх, без виключення, від першого до одинадцятого класів» — ​зазначив О. Кива.
Життя та час покаже, як добре працюватиме новий керівник. Головне, що і сьогодні він не сидить, склавши руки, поступово впроваджує задумане і виправдовує довіру односельців. А ще не втрачає оптимізму й завзяття, хоче з користю послужити людям. Тож побажаємо йому успіхів та вдалих звершень на обраному шляху.
Н. ЛУЦЕНКО.