Спасибі вам, березівчани

П’ять років тому депутати Протопопівської сільської ради прийняли рішення про щорічне відзначення третьої суботи вересня Дня села Березівка. І ось в черговий п’ятий раз 19 вересня березівчани з неабияким патріотичним піднесенням відзначили цей свій своєрідний день народження села.
Мало не вся сільська громада зійшлася до місцевого будинку, щоб відзначити це свято. Воно, по суті, для людей стало подвійним, адже того дня поряд з будинком культури і дошкільним навчальним закладом «Світлячок» для 15 його вихованців відкривався дитячий ігровий майданчик, який напередодні встановили за кошти ТОВ «Агродар ЛТД» (директор Володимир Мірошніченко), його ж зусиллями за дієвої допомоги і сприяння батьків маленьких дітлахів.
День села символічно й розпочався з цієї знаменної події, коли настоятель Березівського храму Йосифа Обручника, протоієрей Миколай освятив майданчик і дав напутні слова на майбутнє. Цю доріжку на майбутнє відкрили після своїх теплих виступів і звернень до малюків і їхніх батьків молода мама Яна Кучеренко і Володимир Мірошніченко, котрі перерізали символічну стрічку відкриття майданчика.
У цей день з нагоди свята до громади с. Березівка завітали також голова райдержадміністрації Андрій Коломійцев, виконуюча обов’язки сільського голови Оксана Клочко, депутат районної ради, комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» Павло Фесюк, представники центральної районної бібліотеки, чимало інших знаних гостей. І кожен з них висловив березівчанам свої найщиріші слова поваги і вдячності за їхнє життя і працю.
А свято все наповнювалося і наповнювалося жителями села. І яке ж свято без пісні у співочому українському селі, де підкоряє всю Олександрійщину своїм талантом не лише відомий самодіяльний колектив «Березівчанка», а й найменші його жителі зі «Світлячка»?
Продовженням свята стала захоплююча концертна програма у переповненому залі будинку культури, котра продовжувалася мало не дві години і в якій взяли участь не лише місцеві аматори, а й кращі самодіяльні колективи Войнівки, Приютівки, Протопопівки. Низький уклін за цю програму хочеться висловити директору будинку культури Даші Ратушняк та сільському бібліотекарю Анжелі Зіненко, бо ж саме вони підготували і винесли на своїх тендітних жіночих плечах весь цей неймовірний сценарій, в якому, окрім заворожуючих пісень і танців, були щиросердні поздоровлення на адресу кращих трудівників села, його іменинників, учасників антитерористичної операції, що повернулися в рідну домівку із зони АТО, наймолодших жителів села, працівників культури, молодих матусь і всіх-всіх жителів березівської громади та подарунки для кожного.
Для неї, для цієї громади це було воістину справжнє неймовірне свято гордості за свій край, за свою землю, за своїх людей, своє село. І переконливим доказом цього стало те, що і після завершення, здавалося б, вже вщерть вичерпаної концертної програми у залі будинку культури свято сільчан продовжувалося майже до ранку наступного дня. Знову ж таки – з піснями, танцями і гордістю за самих себе.
Бережімо ж славні традиції, звичаї та свята нашого українського села, не цураймося таких подій та його буднів, бо село це криниця нашого родоводу, це наша велика родина. Спасибі вам, березівчани, що ви такі у нас є. Ви не звикли до слави, але ваша щоденна праця, ваше життя – то джерело людської мудрості і самовідданості.
В. ЮРЧЕНКО.






Більше фото - День села Березівка