Конкурс кращих перукарів

      Справжнє дивовижне свято відбулося нещодавно у стінах Олександрійського професійного аграрного ліцею. Тут проходив обласний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно – технічних навчальних закладів з професії «Перукар (перукар – модельєр)».
      Учасниками конкурсу були учні з ПТУ №16 м. Малої Виски, Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг, Олександрійського та Піщанобрідського професійних ліцеїв. Це були переможці училищних конкурсів з числа учнів груп, які опанували професію «Перукар» 2 класу. Наш ліцей  представляла Катерина Широглазова. Для всіх учасників цього дійства конкурс став унікальною  можливістю зануритися в світ краси, моди і стилю. На свято завітали і були активними його учасниками голова райдержадміністрації Андрій Коломійцев та завідуюча відділом освіти і науки РДА Ольга Коріненко.
      Значимість цього конкурсу підкреслювалася і тим, що його проведення оцінювало досить авторитетне журі на чолі з головою центру перукарів Кіровоградщини Ангеліною Ковальовою, а також був присутнім на конкурсі заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Сергій Дузь. Усі присутні гості разом з директором нашого ліцею Василем Афанасьєвим щиро привітали учасників конкурсу з його проведенням, побажали успіхів та перемоги в його кінцевому результаті, а також гідно представити Кіровоградщину на завершальному етапі конкурсу, який відбудеться в червні цього року в Запоріжжі.
      Певно, є якась символіка в тому, що нинішній конкурс проводився саме в нашому ліцеї, адже в цьому році виповнюється 15 років відтоді, як наш ліцей почав готувати кваліфікованих перукарів і за цей час біля 700 його випускників одержали цю престижну професію.
      Широкою і щільною виявилася вся програма конкурсу, де всім її учасникам не було коли перепочити. Найбільш насиченими були теоретичний і практичний тури з  презентацією конкурсних робіт. Та все ж таки найбільш видовищним для всіх був захід «Абетка краси», де на огляд глядачам була представлена значна кількість модних чоловічих, жіночих, юнацьких та дитячих зачісок минулих і сучасних років. Підсумки конкурсу підбивали члени журі та оргкомітет, які його переможцем визначили ученицю Кіровоградського  професійного ліцею сфери послуг Олену Федорченко, як кращу в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу  фахової майстерності серед учнів профтехзакладів з професії «Перукар». Учениця нашого аграрного ліцею Катерина Широглазова слідом за нею посіла друге місце. Однак конкурс не лише визначив переможців, а й показав, що всі його учасники розкрилися як творчі, перспективні особистості, в яких попереду ще безліч підкорених вершин та професійних успіхів.
В. ЮРЧЕНКО.