Успішна сівба продовжується

     Можна із задоволенням говорити, що в районі, як і раніше, успішно продовжуються весняно-польові роботи, пов’язані в першу чергу з посівною кампанією.
    Звичайно, не заперечиш і того факту, що погодні умови останніх днів дещо пригальмували ці роботи і ми не встигли засіяти ранніми зерновими, такими як ярий ячмінь, горох та овес, всі заплановані для них площі. А ті площі, що були вчасно засіяні, вже мають сходи цих культур. Та така обставина особливих турбот не викликає, адже зернова група в господарствах району буде обов’язково витримана і недосіяні площі ярих культур будуть засіяні кукурудзою.
     Поряд з цим наші хлібороби вже активно розпочали сівбу технічних культур. Група господарств ТОВ «УкрАгроКом» та СВК ім. Фрунзе на цьому тижні вже посіяли понад 10% запланованих площ цукрового буряку. Об’єми посіяних площ соняшнику і кукурудзи в господарствах району становлять відповідно 7% і 3% запланованих площ. Інтенсивно здійснюється підготовка землі під сівбу цих культур і надалі з тим, щоб до 1 травня нашим хліборобам повністю впоратися з цим своїм завданням. І є переконання в тому, що воно буде цілком виконане, адже зараз усі агрегати, які є в наших господарствах, на виконання цього завдання працюють цілодобово, використовуючи кожну погожу годину, незважаючи ні на ніч, ні на день.
     У цьому сенсі знову ж таки важко когось особливо виділяти. Але не може залишатися особливо непоміченою праця в цю пору хліборобів ФГ «Олександрівське», СВК ім. Фрунзе, ТОВ «Агродар ЛТД», ТОВ «Степ», ТОВ «УкрАгроКом», ФГ «Південне», ФГ «Джерело – 2». Вони, як і завжди, цієї весни у лідерах.
     Ось чому, дякуючи натхненній праці наших трудівників, наших краян, Олександрійщина продовжує бути в числі кращих сіячів цієї весни на теренах всієї Кіровоградщини. Тож будемо плекати надії і на такий же їхній успіх восени цього року.
О. ТКАЧЕНКО, начальник райуправління агропромрозвитку.