У Новій Празі з’явиться стела з іменами загиблих воїнів

     Чи встановлять у Новій Празі пам’ятник воїнам-землякам, які загинули у період Великої Вітчизняної війни? З цим запитанням до редакції часопису «Сільський вісник» звернувся наш читач, ветеран Великої Вітчизняної, новопражець Олександр Тихонович Чумак, а прокоментувала його селищний голова Ольга Горбенко.
      - Алея Слави в центрі Нової Праги може поповнитися ще одним скорботним об’єктом. До 9 травня тут плануємо встановити 12 пам’ятних стел на честь загиблих воїнів-земляків, які полягли у період Другої Світової війни. Їхньою розробкою вже зараз займаються відповідні спеціалісти. На них, зокрема, будуть викарбувані імена майже тисячі новопразьців, які загинули під час однієї із найкровопролитніших війн минулого століття. Стели розташуємо вздовж Алеї Слави.
     Щоправда, ідея їхнього встановлення з’явилася ще у 2012-му. Кілька років зволікали, бо не вистачало коштів. Тепер напередодні святкування 70-ї річниці Перемоги та пам’ятних дат Великої Вітчизняної війни селищна рада повноцінно займається даним питанням та підготовкою території під їхнє встановлення. Подвиг земляків не забутий і буде увіковічений у граніті. Велике спасибі всім тим, хто долучився до пошукової роботи і допоміг відновити списки загиблих воїнів-новопразьців. Окреме спасибі і представникам селищної ради, військкомату, ветеранської організації та краєзнавцям, у тому числі нашому земляку - ветерану Олександру Тихоновичу Чумаку та голові ради районної організації ветеранів Олександру Голубу, які доклали чимало зусиль до пошукової справи. Вічна слава загиблим і шана живим!! Хай не згасає пам’ять про героїв, - говорить Ольга Горбенко.
Наш кор.