Коли якість гри відповідає результату

ФК «Олександрія» - «Динамо-2» (Київ) – 4:0 (2:0)

     «Олександрія»: Новак, Сухоцький, Ломко, Пономар (Іващенко, 82), Чорній (Голенков, 73), Грицук — к/к (Степанюк, 77), Мягков, Шендрік,  Старенький (Леонов, 86), Банада, Басов. Запасні: Леванідов, Чепурненко, Микицей. Гол.тренер - В.Шаран
     «Динамо -2»: Волинець, Болденков, Братков, Морозенко, Маїк (Панфілов, 73), Савченко — к/к, Полярус (Петров, 82), Хобленко, Гемега, Яремчук (Ісраілов 82), Чорноморець. Запасний: Бущан. Старший тренер — В.Євтушенко.
     Звітна гра мала відбутися ще у жовтні, проте через велику кількість збірників у «Динамо-2» була спочатку перенесена на листопад, а згодом на 2015 рік.
     З перших хвилин матчу наші земляки почали активно використовувати пресинг, добре контролювали м’яч та при найменшій нагоді завдавали небезпечних ударів по воротах динамівців. На 5-й хвилині олександрійці організували небезпечну атаку за участю В.Грицука, А.Чорнія та С.Старенького. Здавалося, що після їхніх ударів м’ячу нікуди було діватися, окрім того як залетіти в сітку воріт. Але на щастя, для гостей, захисники не без труднощів ліквідували загрозу. А вже через 8 хвилин після подачі зі штрафного та кількох рикошетів С.Басов відправляє м’яч у сітку воріт — 1:0. Складалося враження, що наші земляки вирішили в звітній грі відігратися за три не досить вдалі матчі весняної частини 24-го чемпіонату. Олександрійці добре контролювали м’яч, створювали момент за моментом, креативно діяли в атаці. На 27-й хвилині наші земляки організували перспективну атаку. Після передачі В.Грицука в район одинадцятиметрової позначки, С.Старенький, знаходячись у вигідній позиції, не реалізував стовідсотковий момент. Але йому все ж таки вдалося реабілітуватися на 39-й хвилині. Він отримав м’яч від партнера по команді і потужно пробив майже з лінії штрафного майданчика і після рикошету від захисника м’яч залітає у ворота — 2:0.
     Другий тайм розпочався з гострої атаки олександрійців. А.Сухоцький перехопив м’яч на власній половині поля, виконав сольний прохід по флангу, віддав пас на хід В.Грицуку, але після його подачі в штрафний майданчик, захисники ліквідували загрозу, перевівши м’яч на кутовий. Після перерви динамівці почали діяти розкутіше, тому і А.Новаку довелося кілька разів вступати в боротьбу за м’яч. На 60-й хвилині А.Чорній віддав передачу В.Грицуку, той пройшовши по флангу і змістившись в центр, обіграв кількох захисників і пробив по воротах, але м’яч пройшовся над поперечиною. За кілька хвилин після розіграшу стандарту, А.Чорній опинився першим на м’ячі, зробив прострільну передачу вздовж воріт і В.Пономар доводить рахунок до розгромного — 3:0. За хвилину Віталій, отримавши м’яч в штрафному майданчику, пробив по воротах, але голкіпер зіграв надійно. На 76-й хвилині кияни організували одну з небагатьох своїх атак, але після удару гравця “Динамо-2”, А.Новак у відчайдушному кидку перевів м’яч на кутовий. Під завісу матчу олександрійці провели прекрасну атаку, яка завершилася голом. Після прострілу з правого флангу у виконанні С.Старенького, А.Голенкову єдине що залишилося, проштовхнути м’яч в пусті ворота — 4:0. На доданих до основного часу арбітром хвилинах наші земляки мали можливість ще раз відзначитися у воротах киян, але удари А.Сухоцького та Р.Степанюка не досягли мети.
ІАЦ ФК «Олександрія».