ГЕРОЇ - ЗЕМЛЯКИ

   Весна! Відродження природи, настання теплих сонячних днів. З нетерпінням чекали її і наші захисники. Сирі, вологі землянки, розкислі окопи, свист вітру над головою і велике бажання жити в мирній квітучій Україні. Про все це нам розповів воїн АТО, випускник Косівської ЗШ  Іван Миколайович Васільєв.

   Зустріч з ним відбулася напередодні Великодня у стінах рідної школи. Маючи за спиною строкову службу у лавах Збройних сил України, не вагаючись, знову поповнив ряди армійців у вересні 2014 року. Через деякий час добровольцем поїхав на передову і батько. І син, і батько оберігають наші кордони майже поряд один з одним.
   Ваня служить біля самого кордону з Росією. Кордон проходить по річці, яку часто перетинають диверсійні групи сусідньої держави. А місцеве населення допомагає з території України, допомагає ворогові здавати позиції бійців. Нелегко всім. Обстрілюють вночі після 12 години і вранці о четвертій. Риють окопи, укріплюються, заготовляють дрова для обігріву і приготування їжі. Сплять по черзі. Усі дуже вдячні волонтерам, які не забувають їх, і всім добрим людям за підтримку і допомогу. У їхній роті несуть службу дві дівчини: одна з них служить поряд з коханим, а інша – прекрасний снайпер. Обох дуже оберігають бійці.
   У затишній класній кімнаті старшокласники, затамувавши подих, слухали про солдатські будні, про нелегку роботу Захисника Вітчизни. А вчителі не впізнавали веселого бешкетника у цьому змужнілому дорослому воїні.  Іванові побажали щасливої дороги, бо закінчилася короткочасна відпустка до рідного дому. Побачив маму, зустрівся з рідними, але не зміг поїсти з ними Великодньої паски. Треба знову їхати до побратимів. Повертайтесь живими! Ми Вас чекаємо!

Із весною Вас, рідні солдати!
Ви наші янголи крилаті,
Нехай скінчиться вже війна,
Бо надоїла всім вона.
Хай щасливими будуть Ваші дороги,
Хай всі вони ведуть до ПЕРЕМОГИ.
І сліз не л`є вже більше мати,
Й живими будуть всі солдати.
Ми Вас любимо, так і знайте!
Ви лиш надії не втрачайте.
І бажаємо всім мирного неба!
Тільки миру! І нічого нам більше не треба!
 
Ганна Велика,
 учитель Косівської школи.