Обирай професію – будь успішним

     Під такою ж назвою цими днями у приміщенні Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, в рамках обласної профорієнтаційної акції для молоді, відбувся традиційний широкомасштабний профорієнтаційний захід для молоді — виставка-презентація навчальних закладів м.Олександрії, на якому учні та педагогічні працівники місцевих навчальних закладів презентували для випускників шкіл і громадськості сучасні, престижні та найбільш затребувані на ринку праці робітничі спеціальності. Цього разу в профорієнтаційному заході взяло участь 11 державних навчальних закладів Олександрійщини. Усі вони сьогодні надають можливість отримати одну з робітничих професій, найнеобхідніших на олександрійському ринку праці.
     На урочистому відкритті гостей, учнів та учасників заходу привітала Ірина Мукієнко — директор Олександрійського міськрайонного центру зайнятості. У своєму привітанні вона, зокрема, зазначила, що на сьогодні найбільш затребуваними в регіоні є професії сфери послуг, робітники з металообробки, медсестри та акушери. «На жаль, з кожним роком число безробітних серед молоді зростає, і якщо раніше серед усіх зареєстрованих категорій таких було 30%, то тепер уже 40%. Найбільше ж число непрацевлаштованих серед жінок у віці від 40 до 45 років», — відзначила І. Мукієнко.
     Треба сказати, що загалом учасники профорієнтаційного заходу дуже добре підготувалися до презентацій, адже для гостей і учасників заходу створили тут справжній святковий ярмарковий настрій, наперебій рекламуючи свої надбання та робітничі професії.
     Для ознайомлення випускників шкіл із можливостями кожної окремої спеціальності учні технікумів та училищ проводили майстер-класи, тренінги, виставки готової продукції. З гордістю демонстрували свої вміння та навички перед однолітками і завзято пропагували переваги професійно-технічної освіти: гарантоване робоче місце, продовження навчання у профільних ВНЗ для отримання вищої освіти, та можливість пересвідчитись у тому, що сучасна професійна освіта — це вдалий життєвий старт для місцевої молоді. На ярмарку, зокрема, презентували наступні майстер-класи: перукарського мистецтва, приготування різноманітних страв, нігтьової естетики, декупажу, виробів із деревини та виготовлення виробів із металу, художньої вишивки, виробів із бісеру, флористики, писанкарства, малярства тощо.
     Учнівська молодь спостерігала цікаві моменти з життя олександрійських навчальних закладів, брала активну участь у майстер-класах та різноманітних дискусіях.
     Загалом, ярмарок відвідало кілька сотень старшокласників, які сьогодні стоять на порозі вибору своєї майбутньої професії і мешкають на Олександрійщині.
В. Фалєєва, начальник відділу активної підтримки безробітних Олександрійського МРЦЗ.

ФОТО +