Визначено «Найкращих читачів Олександрійщини-2015»

    15 квітня на Олександрійщині проведений 2-ий районний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2015 р. Найкращий читач року». Традиційно захід проходив у стінах Центральної районної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Участь у ньому взяли учні 6-7 класів публічно-шкільних бібліотек району та шкільних відділів дитячих бібліотек, а це загалом 14 учасників. 
   
   Цьогоріч, за умовами конкурсу, кожен його учасник мав активно проявити себе у трьох конкурсних завданнях. По-перше, представитись та розповісти про свою улюблену книгу, по-друге, відповісти на запитання певної тематики і тим самим показати свою ерудованість у тій чи іншій науці (наприклад, літературі, мистецтві, спорті, краєзнавстві), та насамкінець позмагатися у конкурсі «Впізнай книгу за ілюстрацією».
   Треба сказати, що з поставленими завданнями всі конкурса-
нти добре впоралися, адже гарно підготувалися до цього заходу. Дзвінко, цікаво, захоплююче діти розповідали про улюблені книги, вміло використовуючи свою уяву, фантазію і артистизм. І, безумовно, поважне журі у складі 5-ти чоловік, яке очолив головний редактор часопису «Сільський вісник» Ірина Балашова, гідно оцінило кожного учасника.
   Поки підбивалися підсумки і оголосили переможців конкурсу, які набрали найбільше число балів і вибороли призові місця, працівники ЦРБ провели бліц-вікторину.
   І ось нарешті настала найбільш хвилююча мить — оголошення й нагородження переможців. За підсумками конкурсних змагань, «Найкращим читачем Олександрійщини‑2015» серед учнів 6-х класів став Сергій Білий, вихованець Червонокам’янської школи, а серед 7-х класів — Тетяна Зюзь, учениця Косівської школи. На згадку про конкурс переможці отримали дипломи та невеличкі подарунки. Тепер на них чекають змагання у Кіровограді за звання "Кращого читача області".
Н. ЛУЦЕНКО.