Зовсім нелегкі завдання

18 березня у райдержадміністрації відбулася нарада керівників структурних підрозділів і установ адміністрації за участі голови райдержадміністрації Андрія Коломійцева та голови районної ради Михайла Бойко з активом Дівочепільської та Олександрівської сільських рад.
Питання, що розглядалися на цій нараді, як і під час проведення подібних нарад раніше з активами інших сільських рад, стосувалися підсумків виконання бюджетів Дівочепільської і Олександрівської сільрад за 2014 рік та їхніх планів на 2015 рік.
У виступах сільських голів Лариси Кобан та Тамари Ніколенко була відзначена значна кількість позитивних подій, які відбулися минулого року за ініціативи і, в першу чергу, за активного сприяння сільських рад та бізнесових структур. Зокрема, стосовно виховання дітей дошкільного віку, переходу на альтернативні види опалення, матеріальної допомоги біженцям зі сходу України, тощо. Та все ж проблем і завдань по їхньому виконанню, враховуючи невизначеність наповнення бюджетів на 2015 рік, залишається набагато більше. Про це у своїх виступах перед сільськими активами наголосили як А.Коломійцев, так і М.Бойко. Це, насамперед, крайня необхідність і у ремонті доріг, будинків культури, подальшого облаштування дошкільних навчальних закладів, цивільного захисту населення, зменшення криміногенної ситуації на сільській території, наведення порядку в земельних питаннях та багато чого іншого. Загалом усі зійшлися на думці, що у 2015 році на сільські громади чекають зовсім нелегкі випробування.
В. ЮРЧЕНКО.