Пісня чистого поля, наче доля моя…

 Півтора десятки років в Олександрійському районі проходить фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Пісня чистого поля». 

Цьогоріч до районного будинку культури приїхали 17 колективів з різних куточків району, Олександрії та Знам’янки, щоб продемонструвати свої вокальні здібності. Серед колективів були аматорські, профспілкові та учбові колективи (три з них мають звання народного, це хор «Джерело» локомотивного депо м. Знам’янка, музичний гурт «Петриківські козаки» Новопразького БК №1 та хор «Хлібодар» Новопразького БК №2). Фойє закладу прикрашала виставка «Степові барви», оформлена роботами майстринь-вишивальниць с. Березівка.
Майже три години лунала українська пісня, яка сповнила кожного глядача почуттям гордості та любові до рідного краю. Традиційно лунали гімн свята, вірші О. Вратарьова «Пісня чистого поля». Для виконання останньої пісні «Єднаймося, люба родино» глядачі у залі встали і співали її разом.
Конкурсантів оцінювало професійне журі у складі викладачів Олександрійського училища культури Наталії Стрельник та Вікторії Соловйової; артиста Миколаївської обласної філармонії Андрія Луценка.
Переможцями у номінації «Дитячі колективи» стали - дитячий вокально-інструментальний колектив «Петриківські козачата» Новопразького БК №1, хор «Промінь» Головківського СБК та вокальний колектив Олександрівського СБК. У номінації «Вокальні колективи» - «Віночок» Червонокам’янського СБК, «Молодиці» Новопразького БК №2 та ансамбль бандуристів «Славія» Олександрійського училища культури.
До всього, під час заходу у скриньку для благодійних внесків для потреб української армії вдалося зібрати 260 грн. Хоча й невелика, але підтримка, яку традиційно передали волонтерам.
І. Пилипенко, методист Олександрійського РБК.