Як розносити нове взуття?

Весняне тепло змушує нас подумати про зміну зимового взуття на весняне. Хтось, можливо, придбає нові черевики, і їм наші поради будуть корисними.


 Як розносити шкіряне взуття?
Купуючи взуття з натуральної шкіри, потрібно пам’ятати, що з часом воно обов’язково розтягнеться і придбає форму стопи. Тому поспішати його розношувати не варто. Однак, якщо вам необхідно розносити нове взуття невідкладно, варто знати, як це найкраще зробити.
 Перший перевірений спосіб - застосування спеціальної піни для розтягування, якою обробляють внутрішню сторону взуття. Після цього його надягають і ходять, поки піна не висохне.
 Ще один засіб для розноски шкіряного взуття - касторова олія, якою пару обробляють зверху і ходять в ній певний час.
 Перевірений народний засіб - надіти мокрі шкарпетки, взути проблемну пару взуття і так походити. Шкіра повинна податися. Або ж ще один варіант - взяти спирт, одеколон або горілку і обробити одним із цих засобів внутрішню поверхню взуття. Після цього походити в щільних шкарпетках у цій парі взуття по можливості кілька годин.
 На даний час у продажу є колодки для розтяжки взуття зі шкіри, які потрібно вставити всередину і залишити так на ніч. Ефект повинен бути вже до ранку.

Як розносити взуття із замші? 
Розношувати замшеве взуття необхідно дуже обережно, адже його можна легко пошкодити засобами, у яких є жири, масла або лак. Оптимальний варіант - скористатися спреєм, призначеним для розноски взуття із замші, яким обробляють проблемні ділянки, після чого туфлі, чоботи або черевики надягають і носять кілька годин.
 Щоб розносити замшеве взуття, можна попросити когось, хто має трохи більший розмір ноги, походити у ньому деякий час. Як правило, замша подається, і взуття трохи розширюється.
 Ще один спосіб - потримати взуття над посудиною з киплячою водою, після чого надіти пару на шкарпетки і походити так, поки виріб не просохне.
 Можуть допомогти вологі газети, якими набивають взуття зсередини і не виймають, поки вони не висохнуть в умовах кімнатної температури повітря.