«Маємо надію, що до нашої думки дослухаються...»

Нагадаємо, що під час сходки у Ясинуватці, яка присвячувалася одному важливому питанню – оптимізації шкіл з малою кількістю учнів, що функціонують у межах однієї території, було прийнято протокольне рішення, яким утворили робочу групу, якій доручили підготувати аналітичну довідку про кількість дітей шкільного і дошкільного віку та загальні переваги Ясинуватської школи. Про переваги своєї школи батьківський актив у складі С. Лебеденко, В. Мовляв, С. Мовляв, О. Назаренко, О. Бабаченко виклав у своєму листі на адресу редакції. Саме на них ми і зупинимося.

«Ми вважаємо, що наша школа має ряд переваг перед Бандурівською, - пишуть автори листа. - Навчальний заклад у Ясинуватці має набагато новіше, до всього ж двоповерхове приміщення, збудоване у 1972 р. У школі просторі та світлі навчальні кабінети, кожен площею 48 м, тут є внутрішні туалети, холодна та гаряча вода. Важливо, що школа забезпечена питною водою, яка відповідає санітарним нормам. Заклад підключений до мережі Інтернет. Для дітей облаштовані спортивний та актовий зали, бібліотека з читальним залом, їдальня. На великому огородженому шкільному подвір'ї дошкільнята і школярі мають дитячий та спортивний майданчики. У приміщенні також знаходиться прогулянкова група дитсадка «Пролісок». Також важливим є і питання безпеки дітей, адже Ясинуватська школа розташована далеко від проїжджої частини.
Тепер до найголовнішої нашої переваги - кількості дітей. Щороку до Ясинуватської школи набираються учні до першого класу, у той час як у Бандурівській школі - неповні класи або їх зовсім немає. Загальна кількість учнів теж на користь Ясинуватської школи: на 1 вересня налічувалося 45 учнів, у сусідній - 35. Прогулянкову групу у селі Ясинуватка відвідує більша кількість дітей. Та й витрати на одного учня у Ясинуватській школі менші (1800 грн), а у Бандурівській - більші (2400 грн). 
Нас запевняють, що дітей до школи у разі об›єднання будуть підвозити шкільним автобусом. То виникає справедливе запитання: зручніше і безпечніше підвезти більшу чи меншу кількість дітей? До речі, дорога між нашими селами у незадовільному стані, взимку, бувало, не розчищалася. Зависло у повітрі і питання про дитячий садочок: як перевозити до двох десятків малят?
Зі школою ми пов'язуємо подальший розвиток села Ясинуватка. Багато людей не виїздять з населеного пункту тільки тому, що у селі є школа.  Тому маємо надію, що до нашої думки дослухаються і питання буде вирішено об’єктивно». 
Від редакції: Думки, пропозицій та проблеми жителі Ясинуватки на сходці з керівництвом району вже висловили. А на наступному тижні планується така ж зустріч очільника району Андрія Коломійцева із жителями села Бандурівка. Про неї ми також поінформуємо наших читачів.
Наш кор.