До всього – повна готовність

У районі успішно продовжується проведення комплексу весняно-польових робіт. Його перший етап – підживлення озимих вже повністю завершено, як і завершено сівбу ярих культур на зелений корм. Поряд з цим практично всі господарства району ще тиждень тому активно приступили до сівби ярого ячменю на зерно та гороху. Оцінюючи ситуацію, пов’язану з наявністю погожих днів, наші хлібороби розраховують на те, що і ці культури будуть за лічені дні до кінця березня посіяні на всіх запланованих площах. Одними з перших сівбу ярих по суті вже завершили ті, хто першими до цього і приступали. Це ФГ «Олександрівське», ФГ "Південне", СВК ім. Фрунзе.

Та поряд з цим господарства району не знижуючи темпів продовжують підготовку грунту під посів соняшнику, кукурудзи, цукрового буряка та сої. Не можна не відзначити, що всі вони, незалежно від кількості наявних для цього площ, активно включилися в цю роботу і є надія на те, що вчасно і згідно всіх агротехнічних норм будуть посіяні і ці культури.
Дещо, звичайно, хвилює наших господарників те, як будуть розвиватися погодні умови надалі, адже ми бачимо, що поряд з теплими, погожими днями маємо нічні заморозки, які можуть на ранній стадії сходів завдати ярим культурам шкоди. Саме це побоювання стримало хліборобів у їхніх планах розпочати на цьому тижні сівбу кукурудзи і соняшнику, адже ще нема тієї температури грунту, котра необхідна для сівби цих культур.
Щодо загальної готовності наших сільгосппідприємств до виконання усіх поставлених перед ними завдань навесні, то кожна з їхніх справ на полях говорить сама за себе.
Якщо ж порівняти у цьому плані результати трудівників Олександрійщини на весняній ниві з обласними показниками, то можна із задоволенням відзначити те, що ми знаходимося у числі кращих, далеко випереджаючи середньообласні показники. А якщо конкретніше, то твердо почуваємо себе в п’ятірці кращих районів області. За це треба висловити щиру вдячність всім нашим господарствам, як і за те, що вони з великим порозумінням ставляться до своєї справи. Отож є цілком виправдана надія на те, що, як і заплановано, до 1 травня всі культури будуть посіяні.
О. ТКАЧЕНКО, начальник райуправління агропромрозвитку.